Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" ще се яви самостоятелно на парламентарните избори през пролетта на 2021 г. Това решение беше обявено от лидера й след неколкократни публични предложения от страна на извънпарламентарни сили за евентуален съюз "анти-ГЕРБ". 

"В последните дни виждам, че името на партия „Има такъв народ“ и моето име се спрягат като участници в какви ли не предизборни коалиции. Затова искам най-безапелационно да кажа следното: Партия „Има такъв народ“ ще се яви сама на изборите", пише Трифонов в официалния си профил във Facebook. 

Позицията му дойде няколко дни след като Мая Манолова обяви пред БНТ, че се водят преговори за широко обединение между нейната формация „Изправи се.БГ“, "Има такъв народ" на Трифонов, Отровното трио и "Демократична България" срещу Борисов. 

В няколко от последните големи социологически проучвания "Има такъв народ" излиза на трето място като потенциална сила при парламентарни избори. Партията беше регистрирана през лятото на 2020 г. и досега не се е явявала на избори, но Трифонов има опит с мобилизирането на гласове от референдума на екипа на "Шоуто на Слави" от есента на 2016 г. (съвпаднал по време с президентските избори). 

Тогава Мая Манолова (в качеството си на национален омбудсман) и екипът на Трифонов работеха заедно, като внесоха законопроект за изборна реформа с въвеждане на мажоритарни избори за народни представители. През 2019 г., малко след като изгуби балотажа на кметския вот в София, Манолова стана първият гост в новосъздадената телевизия 7/8 ТВ.  

В края на октомври 2020 представители на "Изправи се БГ", "Има такъв народ" и Отровното трио са провели среща, на която са се разбрали за общи усилия по гарантиране на честността на вота със създаването на мрежа от наблюдатели. 

Очаквайте подробности.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ивайло Христов: Ще има български филм с "Оскар", когато има пари

Режисьорът на "Страх" определи като "буря в чаша вода" критиките на Теодор Ушев към избора на българското предложение за наградите

2,4 млрд. лв. от Плана за възстановяване са само за въглищните региони

Перник, Стара Загора и Кюстендил ще получат целева подкрепа

Весела Казакова, Мина Милева и "наказателният вот" срещу филмите им в България

"Това е наказание срещу успеха на всички, които светът призна - и то западният свят"

Изследване от Швеция: Covid-19 засяга по-малко хора, ако близките им са ваксинирани

Ваксините играят ключова роля не само за индивидуалната, но и за колективната защита във високорискова среда

Вирусолозите предлагат по-строги мерки: "Ние сме в извънредна ситуация"

"Излизането от тази вълна зависи от нашето разумно поведение като общество"