Слави Трифонов отказва коалиции: "Има такъв народ" ще се яви на избори самостоятелно

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" ще се яви самостоятелно на парламентарните избори през пролетта на 2021 г. Това решение беше обявено от лидера й след неколкократни публични предложения от страна на извънпарламентарни сили за евентуален съюз "анти-ГЕРБ".

"В последните дни виждам, че името на партия „Има такъв народ“ и моето име се спрягат като участници в какви ли не предизборни коалиции. Затова искам най-безапелационно да кажа следното: Партия „Има такъв народ“ ще се яви сама на изборите", пише Трифонов в официалния си профил във Facebook.

Позицията му дойде няколко дни след като Мая Манолова обяви пред БНТ, че се водят преговори за широко обединение между нейната формация „Изправи се.БГ“, "Има такъв народ" на Трифонов, Отровното трио и "Демократична България" срещу Борисов.

В няколко от последните големи социологически проучвания "Има такъв народ" излиза на трето място като потенциална сила при парламентарни избори. Партията беше регистрирана през лятото на 2020 г. и досега не се е явявала на избори, но Трифонов има опит с мобилизирането на гласове от референдума на екипа на "Шоуто на Слави" от есента на 2016 г. (съвпаднал по време с президентските избори).

Тогава Мая Манолова (в качеството си на национален омбудсман) и екипът на Трифонов работеха заедно, като внесоха законопроект за изборна реформа с въвеждане на мажоритарни избори за народни представители. През 2019 г., малко след като изгуби балотажа на кметския вот в София, Манолова стана първият гост в новосъздадената телевизия 7/8 ТВ.

В края на октомври 2020 представители на "Изправи се БГ", "Има такъв народ" и Отровното трио са провели среща, на която са се разбрали за общи усилия по гарантиране на честността на вота със създаването на мрежа от наблюдатели.

Очаквайте подробности.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024