Председателят на "Има такъв народ" Слави Трифонов разкритикува открито "Продължаваме промяната" в публикация във Facebook. Той изрази недоволството си от това, че мнението на останалите коалиционни партньори често не се зачита и действия се предприемат въпреки него.

"Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната," написа Трифонов. "Да, знам, че звучи малко странно, при положение, че "Има такъв народ" е част от управляващата коалиция, но е факт. Нелеп факт. Защото представителите на “Продължаваме промяната” в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат."

Лидерът на ИТН отправи и още обвинения към най-голямата партия в коалицията: "Разни хора от тях говорят без да има нужда по теми, от които не разбират."

"Примерите са много. Например, за проблема със спрените газови доставки и преговорите за нови енергоизточници, най-изненадващо се обаждат финансовият министър Асен Василев и, представете си, Лена Бориславова. И двамата са невероятни експерти по енергетика, особено Лена. По-лошото е, че говорят неверни неща, например за очакваната цена на газа. И не само. Създават неверни очаквания. И вредят на трудно провежданите преговори."

Трифонов продължи с критики относно антикризисните мерки и начина, по който те се "обясняват и обявяват", без да са обсъдени с коалиционните партньори - "все едно са последна инстанция", пише той.

Това негово изказване идва в момент, в който коалиционния съвет обсъжда антиинфлационната политика на правителството. Председателят на "Има такъв народ" определи като предупреждение:


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Христо Иванов: Трябва да търсим възможните съгласия преди нова вакханалия на разделение

"Ние сме на кръстопът между повече разделение и овладяване на парадоксите"

Два самолета с отзовани руснаци отлетяха от София

Очаква се броят на пътниците да е около 170

И Украйна, и Русия твърдят, че контролират Лисичанск

Британското разузнаване подкрепя позицията на Киев