"Убежище от 5G, кемтрейлс, флуорираната вода, задължителните ваксини и здравните мерки" - така се рекламира т.нар. "Зелен рай", комуна с площ от 1600 хектара в един от най-бедните райони на Парагвай, която си е поставила за цел да събере на едно място около 3000 антиваксъри от Германия, Австрия и Швейцария.

Ако 2022 г. започна с новините за странната миграция на противници на Covid-мерките от Западна Европа към българското Черноморие - сега се оказва, че подобни селища са се появили и в Южна Америка.

Комуната се намира в селска община в Парагвай, която не разполага с нито едно легло за интензивно лечение и има само една напълно оборудвана линейка.

Увеличаването на чуждестранното население в е започнало от началото на Covid-пандемията. За две години новодошлите германци са се увеличили от 4 на 101. В момента там живеят около 150 души, а амбицията е да се увеличат до 3000.

Проектът се издържа със строителство на къщи и предлагане на 1600 парцела за продан. Отделно се продават и фотоволтаични системи за производство на ток. Според секцията с "въпроси и отговори" - нотариалният акт не се връчва на новия собственик, преди той да е прекарл 9 месеца "изпитателен срок".

"Зеленият рай" се рекламира като място, в което всеки може да избяга от "социалистическите тенденции на настоящата икономическа и политическа ситуация в света".

Условията за настаняване в Парагвай не са твърде строги, макар че през януари 2022 г. държавата въведе изискване за задължителни ваксинационни сертификати за чужденци, които искат да влязат в страната. Политиката им се оказва привлекателна за германците, които "искат да избягат от матрицата и дълбоката държава".

Сред обитателите на комуната има възрастни хора и семейства около 40-те години, които са решили да се преместят с децата си в Парагвай.

В YouTube-канала им има клип, който показва как над 200 души празнуват Коледа "на свобода", далеч от "Старата родина", и то с предимството на топлото време в региона през декември. В останалите видеа в канала се обяснява как Covid-пандемия не съществува или се промотират "чудотворни лекове" срещу инфекцията.

Основателят на "Зеления рай" Ервин Анау се представя за "нестандартно мислещ човек", който "винаги се е бунтувал и е алергичен към всичко, което се опитва да го командва". Преди да се насочи към парагвайския проект, той е бил част от църквата на сциентолозите - твърди, че го е направил в опит да "тества различни религии и общности", но е напуснал преди 24 години и сега е "критик на тази секта".

Създава комуната за "хора, които искат да се запазят физически здрави и да се развиват психически и духовно". В нея е създаден и център за "натуропатия" и алтернативна медицина.

В едно от промоционалните интервюта за проекта той говори за това, че иска да запази германските народи от присъствието на Исляма. В друга статия той обяснява, че причините за емиграцията от Германия и Австрия са "миграционната криза, растящата данъчна репресия и прекомерната бюрокрация".

Преди изборите в САЩ през ноември 2020 г. той специално се обръща и към американци, които "търсят убежище от евентуална победа на Демократите".

Според бившата ръководителка на общинския съвет в Каазапа, където се намира селището, Анау се ползва от протекциите на бившия президент на Парагвай Хорасио Картес - бизнесмен със спорна репутация, който е смятан за най-богатия човек в страната.

Каазапа е регионът с най-високия дял на хора, живеещи в крайна бедност. Германският Focus посочва с ирония, че много от жителите на Парагвай всъщност искат да се ваксинират, но не могат - както заради недостига на дози, така и заради липса на инфраструктура. Дори при тези условия, 43% от местно население вече е напълно имунизирано.


Антиваксъри от Германия и Австрия се заселват по българското ЧерномориеАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Мадоната с противотанковата ракета "Света Джавелин" смущава църквата, но помага на Украйна

Кампанията за дарения с образа от стенописа вече е събрала над 2 млн. долара

Путин изнудва Шолц и Макрон да свалят санкциите

Путин постави ултиматум за сваляне на санкциите, за да пусне износа на украинско зърно

Първите 200 бежанци от Украйна ще бъдат транспортирани в нови бази

Властта ще наказва ведомствата си, които отказват да отворят врати за бежанците

Украйна получи противокорабни ракети "Харпун" и самоходни гаубици M109

Дания и Великобритания са съдействали за новата пратка

Янев и Костадинов тръгнаха в атака срещу въвеждането на еврото

Синхрон между "Възраждане" и "БГ възход" ден след одобряването на националния план от Министерски съвет

Александър Дунчев уличи ИТН в "игра в полза на старата власт" и поиска вето от Радев върху закона за околната среда

2-годишното отлагане на по-силния контрол върху големи строежи е "спуснато под натиск"

Джоди Фостър е звездата в новия сезон на True Detective

Сериалът най-после се завръща след пауза от 3 години