"Убежище от 5G, кемтрейлс, флуорираната вода, задължителните ваксини и здравните мерки" - така се рекламира т.нар. "Зелен рай", комуна с площ от 1600 хектара в един от най-бедните райони на Парагвай, която си е поставила за цел да събере на едно място около 3000 антиваксъри от Германия, Австрия и Швейцария.

Ако 2022 г. започна с новините за странната миграция на противници на Covid-мерките от Западна Европа към българското Черноморие - сега се оказва, че подобни селища са се появили и в Южна Америка.

Комуната се намира в селска община в Парагвай, която не разполага с нито едно легло за интензивно лечение и има само една напълно оборудвана линейка.

Увеличаването на чуждестранното население в е започнало от началото на Covid-пандемията. За две години новодошлите германци са се увеличили от 4 на 101. В момента там живеят около 150 души, а амбицията е да се увеличат до 3000.

Проектът се издържа със строителство на къщи и предлагане на 1600 парцела за продан. Отделно се продават и фотоволтаични системи за производство на ток. Според секцията с "въпроси и отговори" - нотариалният акт не се връчва на новия собственик, преди той да е прекарл 9 месеца "изпитателен срок".

"Зеленият рай" се рекламира като място, в което всеки може да избяга от "социалистическите тенденции на настоящата икономическа и политическа ситуация в света".

Условията за настаняване в Парагвай не са твърде строги, макар че през януари 2022 г. държавата въведе изискване за задължителни ваксинационни сертификати за чужденци, които искат да влязат в страната. Политиката им се оказва привлекателна за германците, които "искат да избягат от матрицата и дълбоката държава".

Сред обитателите на комуната има възрастни хора и семейства около 40-те години, които са решили да се преместят с децата си в Парагвай.

В YouTube-канала им има клип, който показва как над 200 души празнуват Коледа "на свобода", далеч от "Старата родина", и то с предимството на топлото време в региона през декември. В останалите видеа в канала се обяснява как Covid-пандемия не съществува или се промотират "чудотворни лекове" срещу инфекцията.

Основателят на "Зеления рай" Ервин Анау се представя за "нестандартно мислещ човек", който "винаги се е бунтувал и е алергичен към всичко, което се опитва да го командва". Преди да се насочи към парагвайския проект, той е бил част от църквата на сциентолозите - твърди, че го е направил в опит да "тества различни религии и общности", но е напуснал преди 24 години и сега е "критик на тази секта".

Създава комуната за "хора, които искат да се запазят физически здрави и да се развиват психически и духовно". В нея е създаден и център за "натуропатия" и алтернативна медицина.

В едно от промоционалните интервюта за проекта той говори за това, че иска да запази германските народи от присъствието на Исляма. В друга статия той обяснява, че причините за емиграцията от Германия и Австрия са "миграционната криза, растящата данъчна репресия и прекомерната бюрокрация".

Преди изборите в САЩ през ноември 2020 г. той специално се обръща и към американци, които "търсят убежище от евентуална победа на Демократите".

Според бившата ръководителка на общинския съвет в Каазапа, където се намира селището, Анау се ползва от протекциите на бившия президент на Парагвай Хорасио Картес - бизнесмен със спорна репутация, който е смятан за най-богатия човек в страната.

Каазапа е регионът с най-високия дял на хора, живеещи в крайна бедност. Германският Focus посочва с ирония, че много от жителите на Парагвай всъщност искат да се ваксинират, но не могат - както заради недостига на дози, така и заради липса на инфраструктура. Дори при тези условия, 43% от местно население вече е напълно имунизирано.


Антиваксъри от Германия и Австрия се заселват по българското ЧерномориеАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Adidas отстрани Бела Хадид от своя рекламна кампания след призиви за бойкот

Много потребители в социалните мрежи се разгневиха на промотираната маратонка и подчертаха, че производителят на спортни стоки е трябвало да обърне повече внимание на препратката към 1972 г.

17:33 - 20.07.2024
Важно днес

Още един конгресмен призова за оттеглянето на Байдън, след като президентът не го разпозна на събитие

Моултън беше един от първите демократи, които призоваха Байдън да се откаже от надпреварата малко след дебата срещу републиканеца Доналд Тръмп през юни.

15:30 - 20.07.2024
Важно днес

Хеликоптери и алпинисти опитват да потушат пожара в Беклемето. Горят 1000 декара

Тъй като теренът е труднодостъпен, пожарът ще се гаси с с помощта на хеликоптери и алпинисти. 

14:27 - 20.07.2024
Важно днес

Младежкото ДПС зае страната на Ахмед Доган и поиска оставката на "кръга Пеевски" (Обновена)

"За нас лидерът на партията е д-р Ахмед Доган, никога не е имало съмнения каква позиция да заемаме", заявиха младежите от ДПС.

13:55 - 20.07.2024
Важно днес

Беларус осъди на смърт германски медик, работил за Червения кръст

Беларус е последната страна в Европа, в която все още се изпълнява смъртно наказание.

13:10 - 20.07.2024
Важно днес

Река Стряма пресъхна напълно в голям участък край Пловдив след незаконно отклоняване на вода

"Няма вода просто. Няма дълбочини, няма скорост, няма река", казва Цветана Ботянска, хидролог към НИМХ.

12:46 - 20.07.2024
Технологии

Докато светът се възстановя от компютърния срив, експерти предупреждават за бъдещи рискове

Услугите постепенно започнаха да се нормализират след IT срива, който предизвика абсолютен хаос в целия свят в петък.

11:20 - 20.07.2024
GEN Z дневници

Vol.29: Тото удари дъното, Любовната връзка на Тръмп и Байдън, UK не била в Европа

5 новини от света на Gen Z, които може да сте пропуснали тази седмица

10:55 - 20.07.2024