След раздялата и сексисткия скандал съпругът на Мелони изгуби и работата си на водещ Снимка: © Getty Images

Бившият съпруг на италианския премиер Джорджа Мелони - Андреа Джамбруно, е уволнен от работата си на водещ на национално телевизионно предаване "Diario del Giorno". Решението идва на фона на скандалния репортаж, в който се чува как Джамбруно настойчиво флиртува с журналистка и се хвали, че имал афера с друга жена.

Компрометиращият репортаж беше излъчен в две поредни вечери по Striscia la notizia - италианският формат на шоуто "Господари на ефира". Малко след скандата Мелони обяви, че се разделя с мъжа си след близо 8 г. заедно. Двамата се запознават за първи път през 2015 г., докато Дамбруно все още е сценарист в телевизионно предаване, в което тя гостува.

Въпреки че вече няма да бъде екран, водещият ще запази редакторската си позиция в предаването. Решението е взето от телевизионната компания Mediaset, която е собственост на семейството на покойния министър-председател Силвио Берлускони.

От там заявиха, че Джамбруно "съжалява за смущението и дискомфорта, причинени от поведението му", и добавиха, че той се е съгласил да слезе от екран в Diario del giorno, който се излъчва по канала Rete4 на Mediaset. В изявлението се посочва, че срещу бившия водещ няма да има дисциплинарно производство заради поведението му. Неговото място засега ще бъде заето от журналистката Мануела Босели.

Италиански репортажи предполагат, че отзвукът от изтеклите коментари на Джамбруно е допринесъл за напрежението в правителството на Мелони. Основаната от Берлускони партия "Форца Италия" е една от трите партии в дясната коалиция на Мелони, а най-големият син на бившия премиер - Пиер Силвио Берлускони, е ръководител на Mediaset, уточнява британската медия BBC.

Както семейството на Берлускони, така и "Форца Италия" отричат да са свързани с изтеклия репортаж, който постави Мелони в меко казано неудобно отношение за личния ѝ живот.

"Семейство Берлускони е изненадано и съжалява за случилото се след репортажа, излъчен по Mediaset, но отговорните лица са независими", заяви Антонио Таяни, който замени Силвио Берлускони начело на партията след смъртта му през юни тази година.

Скандалът беше и удар по имиджа на италианския премиер. Мелони е известна със силната си вяра в традиционните католически семейни ценности и в миналото е казвала, че детето задължително трябва да бъде отглеждано от майка и баща.

Премиерът на Италия Джорджа Мелони се раздели с мъжа си след сексистки ТВ скандал


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов: Мои противници на тези избори не са ПП-ДБ, а "Възраждане" и БСП

Борисов е готов ГЕРБ да управлява, но с "наши премиери и министри"

12:20 - 28.04.2024
Важно днес

Журналисти са арестувани в Русия заради сътрудничество с екипа на Навални

Двамата журналисти са обвинени в "екстремизъм"

11:30 - 28.04.2024
Важно днес

Турция не отказа среща по темата "Боташ" и поиска сътрудничеството с "Булгаргаз" да продължи

Турция засега не показва готовност за прекратяване на споразумението с "Булгаргаз"

09:46 - 28.04.2024
Важно днес

Хиляди излязоха на улиците в Мадрид в подкрепа на премиера Педро Санчес

Санчес ще обяви дали ще остане на премиерския пост в понеделник

09:20 - 28.04.2024
Важно днес

Отбелязваме Цветница - празника с най-много именници у нас

Имен ден празнуват над 364 хил. души у нас

09:03 - 28.04.2024
Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024