Премиерът на Италия Джорджа Мелони обяви, че се е разделила с мъжа си Андреа Джамбруно - телевизионен водещ и баща на детето ѝ.

Новината дойде малко след като Джамбруно стана "герой" на скандален репортаж, в който се чува как той настойчиво флиртува с журналистка и се хвали, че имал афера с друга жена.

"Връзката ми с Андреа Джамбруно, която продължи близо 10 години, приключва тук... Нашите пътища отдавна се разделиха и е време да се вземе под внимание", пише тя във Facebook.

Компрометиращият репортаж за мъжа ѝ беше излъчен в две поредни вечери по Striscia la notizia - италианският формат, по който беше създадено шоуто "Господари на ефира".

42-годишният Джамбруно е водещ на предаването "Diario del Giorno", излъчвано по една от телевизиите на Mediaset, групата на покойния Силвио Берлускони.

В записа, заснет извън ефир, се вижда как той се разхожда в студиото и си приказва с колегите си с неформален и дори циничен тон. В един момент той се доближава до ко-водещата си Вивиана Гулиелми и започва да я докосва по косата и рамото, докато тя работи на компютъра си.

"Единственото мнение, което е важно за мен, е на Вивиана. Ти си много интелигентна жена, защо не те срещнах по-рано. ", казва той, докато ѝ прави комплименти за роклята, с която е облечена.

В друг откъс, в който се чува само гласът на Джамбруно, той прави директни сексистки намеци към друга жена от екипа - отново на площадката на предаването си:

"Как се казваш? Запознавали ли сме се вече? Знаеш ли, че с *** имаме афера? Цялата Mediaset знае за нас, сега знаеш и ти. Защото си търсим трета участничка. Ще се включиш ли в нашата "работна група"?, казва той.

На въпроса какво точно правят, Джамбруно директно отговаря, че става дума за секс. Когато жената реагира негативно, той започва да я успокоява: "Ама какво толкова казах? Смеем се, шегуваме се, нали идваме от пандемията".

Това не е първият случай, в който Джамбруно създава публични скандали около Джорджа Мелони заради невъздържаното си поведение.

През август той беше подложен на масови критики след коментари по адрес на жертви на групови изнасилвания в Неапол и Палермо - вместо да осъди престъпленията, той прехвърли вината върху момичетата, които "се напивали до безсъзнание".

В друго предаване той се подиграва с министъра на здравеопазването на Германия Карл Лаутербах заради негово изказване за климатичните промени.

По време на ваканцията си в Болоня Лаутербах пише в Twitter, че температурите са извънредно високи и че ако не се вземат мерки за спиране на глобалното затопляне, големите туристически дестинации в Южна Европа ще бъдат унищожени.

Андреа Джамбруно решава да му отговори задочно от ефира на телевизията, като казва: "Ако не ви е добре, отивайте си вкъщи. Ходете си в Шварцвалд, там ще ви е хубаво".

В съобщението, с което Джорджа Мелони обявява раздялата си с Джамбруно, тя му благодари за "прекрасните години заедно, за трудностите, през които преминахме, и за това, че ми даде най-важното нещо в моя живот - нашата дъщеря Джиневра".

Джамбруно се запознава с Джорджа Мелони през 2015 г., докато той работи като сценарист в телевизионно предаване, в което тя гостува.

Двамата са родители на 7-годишна дъщеря, но нямат официален брак.

Джамбруно е едно от лицата на Mediaset, управлявана от фамилия Берлускони. До септември 2022 г. той работеше като водещ на предаване, излъчвано от Милано, но след победата на Мелони и избирането ѝ за министър-председател той се премести в Рим и стана водещ на новинарското токшоу Diario del Giorno.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024