Депутатът от "Демократична България" Владислав Панев е подал оставка от позицията си на зам.-председател на парламентарната група, съобщава btV.

Причината: недоволството след решението му да се снима с Делян Пеевски в кулоарите на Народното събрание и да публикува селфито в профила си във Facebook.

В четвъртък Панев се извини за поведението си и призна, че е допуснал грешка. В позицията си той посочваше, че е искал да се снима със "символа на корупцията в България"

"Човекът, който е отговорен за медийния монопол в страната, срещу който говорих вчера от трибуната на парламента. Човекът, който носи отговорност за фалита на КТБ. За разграбването на Булгартабак. Символа на завладяната държава. Да, снимал съм се и пред къщата в Барселона. Пред хотел Берлин. Пред други символи на модела Борисов-Пеевски. Снимката днес беше поредния символ на това, което трябва да отхвърлим", казваше още Панев.

До момента никой от колегите му от ръководството на "Демократична България" не е коментирал публично случилото се с Панев. Не е ясно и дали той доброволно се е оттеглил от позицията на зам.-председател на ПГ на ДБ или оставката му е поискана от другите партньори в коалицията.

Пеевски беше "тема" на една от кампаниите на ДБ преди парламентарните избори на 14 ноември. Под слогана "Нито глас за Пеевски" Христо Иванов реши да се кандидатира за депутат като водач на втора листа във Велико Търново.

Иванов така и не успя да спечели мандат в района, а ДПС изпревариха ДБ с 3000 гласа.

Делян Пеевски се отказа да бъде депутат в 45 и 46 Народно събрание, а през юни 2021 г. беше поставен в списъка на санкционираните лица от САЩ заради данни за сериозни корупционни престъпления. Заедно с него бяха санкционирани още Васил Божков и Илко Желязков.

През есента на 2021 г. обаче ДПС си върна Пеевски в листите като водач в Благоевград и Велико Търново. В момента той е редови член на ПГ на ДПС. Имотните декларации от последните му участия в парламента показват, че той е бил най-богатият депутат.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Даниел Лорер: Варненският кмет е като Елвис Пресли - мислят го за жив, но никой не го е виждал

"Българите в чужбина ще се върнат последни, едва след като оправим държавата"

"Медиана" вдигна ГЕРБ за 10 дни с почти 4%

Резултатите са при избирателна активност от около 35%