Снимка: © Getty Images

Заразените с COVID-19 в България вече са 107 души, а в София има регистрирано 8-годишно дете. То е в добро състояние, обяви председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. 

До 17 ч. в четвъртък бяха регистрирани нови 11 случая. Два часа по-късно ген. Мутафчийски обяви, че има още двама нови пациенти в София.

Положителни проби са дали двама души от Смолян, двама - от Пловдив. Днес сутринта в страната бе отчетена още една жертва и починалите у нас вследствие на коронавируса станаха общо трима.

В Пловдив един от пациентите е настанен в клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ "Св. Георги". По информация на БНТ той е мъж на 39 г., който се е завърнал от Англия преди дни. В момента е в добро състояние. Вторият човек с положителна проба не е приет в болница. 

Състоянието на всички заразени у нас е стабилно, с изключение на един пациент, настанен в "Пирогов". Той все още не е доказано болен от COVID-19, но развитието на болестта му сочело към точно тази диагноза,

„В Смолян заразените са контактни лица на пациента, който беше регистриран по-рано. В лабораторията в Стара Загора са потвърдени случаите от Пловдив. Единият лежи в Инфекциозна клиника, а другият е приходящ, който ще бъде уведомен и издирен“, каза ген. Мутафчийски. "Едно от лицата в София се е върнало от Банско преди четири дни".

Междувременно стана ясно, че четирима български граждани са се заразили с COVID-19 в Италия. Те са приети в болница в областта Емилия-Романя, съобщи Външно министерство.  

Случаите по света са над 229,000, като над 86,000 са излекувани, а жертвите към момента са 9,386.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети