Първото решение на служебното правителство е да уволни Живко Коцев

Главният секретар на МВР Живко Коцев да бъде освободен от поста си, предлага встъпилото преди няколко часа в длъжност служебно правителство на Димитър Главчев.

"Министерският съвет прие решение, с което предлага на Президента да издаде Указ за прекратяване правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи главен комисар Живко Коцев и за освобождаването му от длъжност," се посочва в официално съобщение.

В него се уточнява, че решението е взето неприсъствено.

Назначаването и освобождаването на главния секретар на МВР става с указ на държавния глава по предложение на Министерския съвет, гласи законът.

Живко Коцев подаде оставка миналия четвъртък. Ден по-късно обяви, че това е станало под натиск и я оттегли.

В понеделник вече бившият премиер Николай Денков внесе сигнал до Даниела Талева, която има правомощия да разследва главния прокурор, че натискът е дошъл от четирима души, начело с и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

В сигнала се посочва още, че Коцев е получил документ с текст на оставката си от вътрешния министър Калин Стоянов, който само е трябвало да подпише. Стоянов остана министър в служебното правителство с премиер Главчев.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари строителен хипермаркет в Харков, пълен с хора

Най-малко 24 души са ранени, а двама са загинали, много от хората са в неизвестност

17:36 - 25.05.2024