Снимка: © bTV

Кадровите промени от служебния кабинет достигнаха и Агенция "Пътна инфраструктура", откъдето според информация на "24 часа" са отстранени тримата членове на управителния съвет. 

Това са Георги Терзийски, Олег Асенов и Иван Досев. Терзийски индиректно потвърди за края на работата си в АПИ с многозначително послание във Facebook. 

"Трудният и неизвестен път е предизвикателството, което те кара да преодоляваш безпътицата. Благодаря на моите спътници по пътищата на съзиданието. Оценката за строителите и разрушителите ще даде времето. Екипът беше страхотен! АПИ е един от моите университети", пише той. 

На негово място е назначен Апостол Минчев - строителен инженер по транспортно строителство, бивш директор на областното пътно управление Шумен. Членове на УС на АПИ стават Веселин Пейков и Ивайло Денчев. 

Досегашното ръководство на Агенция „Пътна инфраструктура“ е освободено заради плащане на аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж към 26.05.2021 г., съобщават от службата.

Георги Терзийски стана ръководител на УС на АПИ през януари 2018 г. Преди това никога не се е занимавал с пътно строителство. От 2014 до 2017 г. е зам.-областен управител на Ловеч, а от 2017 до 2019 г. е титулярен ръководител на областната администрация. 

Бил е и директор на дирекция "Инспекция по труда" в Ловеч от 2002 до 2009 г., като пет години е работил в частния сектор като управител на предприятия за производство на метални изделия. 

Терзийски беше назначен в разгара на скандалите около трудния старт на системата за електронни винетки в началото на 2019 г. Една година по-късно едва не беше уволнен от Бойко Борисов заради друга криза с винетките - споровете между АПИ и Столична община за въвеждането на платено ползване на пътищата между София и околните населени места, които са част от общината. 

Борисов подложи Терзийски на публично унижение по време на заседание на Министерски съвет през февруари 2020 г., като му нареди "Във всеки център на населеното място около София отиваш лично днес, заставаш на площада и като глашатаите едно време викаш по три пъти: "Няма да има винетки". Викаш по три пъти, обикаляш и се прибираш тогава. Ясно ли е? И още веднъж ако ми направите така, да се задъхам преди Министерски съвет, ще бъде много критично за вас. Свободен си". 

Все още няма информация от Министерството на регионалното развитие кой ще поеме управлението на АПИ след смяната на досегашните ръководители. 

Това е втората голяма кадрова промяна в системата след отстраняването на директора на Държавния национален строителен контрол Иван Несторов. На негово място беше назначен бившият ръководител на общинския строителен контрол в София Влади Калинов, който подаде оставка през 2019 г. заради скандала с незаконното застрояване на терасата към мезонета на тогавашния шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина