Snapchat ще дава по 1 милион долара всеки ден за видеа на потребителите си

1 милион долара всеки ден поне до Нова година - това предлага апликацията Snapchat на своите потребители в опит да бори конкуренцията на TikTok по отношение на вайръл видеа.

Паричният стимул идва с новата функция Snapchat Spotlight, при която алгоритъм ще препоръчва "най-ангажиращите" видео за гледане на база на това от какво се интересува даденият потребител.

В Spotlight ще се включват както най-влиятелните акаунти с много последователи, така и "частни, лични профили", които да имат шанса да получат от всекидневния милион долара Ако паричната награда донесе желаното действие, то практиката може да продължи и през следващата година, споделят от компанията.

За целта видеата трябва да бъдат одобрени за схемата като начинът, по който обикновеният потребител ще получава пари ще се базира на сложна формула, в чиято основа е това колко гледания има даденото видео. Не е ясно и колко души всеки ден ще си разпределят този 1 милион долара, както и колко максимум може да получи от него индивидуален потребител.

Важно е участниците да бъдат над 16 години и да спазват правилата на Snapchat, в които влизат липса на наркотици, алкохол и насилие в клиповете. Ще се следи и за опити за хакване на алгоритъма.

Spanchat Spotlight реално ще бъде доста подобна на функцията на TikTok "For You Page" и също ще позволява поставянето на надписи, специални ефекти и музика към видеата. Spotlight стартира в понеделник на 11 пазара, но от компанията обещават добавянето на още в най-скоро време.

Едва ли някой може да обвини Snapchat в копиране, след като функцията за снимки, изчезващи след 24 часа, с която апликацията стана популярна по цял свят, бе директно взема от големите конкуренти чрез Stories на Instagram и Facebook. YouTube, Pinterest и LinkedIn имат свои версии, а миналата седмица и Twitter се включи към изчезващите публикации чрез своя Fleets.

Въпреки голямата конкуренция за привличане на вниманието, Snapchat продължава да бъде едно от предпочитаните места за забавление онлайн. Наскоро от компанията обявиха, че всекидневните им потребители са достигнали почти 250 милиона по време на пандемията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон за рисковете пред ЕС, ако няма реформи

Френският президент призова ЕС да се обедини срещу предизвикателствата

15:08 - 25.04.2024
Важно днес

Общинските съветници на БСП в София не послушаха Нинова и отказаха да сменят лидера си

Иван Таков ще продължи да е председател на групата на БСП в СОС

14:12 - 25.04.2024
Млада България

Двете лица на Gen Z в България: Какво отличава тийновете от останалите младежи

Всичко е в полза на младите, но социалният и финансовият им статут са пречка

12:31 - 25.04.2024
Важно днес

И в СЕМ ще има ротация: Наплатанова и Велева поемат временно председателство (Обновена)

Габриела Наплатанова и Симона Велева са двете предложения за нов председател на СЕМ

11:04 - 25.04.2024
Политика

Кой ще прави избори или как ГЕРБ оглави почти всички районни избирателни комисии

В 26 от 31 комисии съставът е определен служебно от ЦИК - в полза на ГЕРБ и ДПС

11:03 - 25.04.2024