1 милион долара всеки ден поне до Нова година - това предлага апликацията Snapchat на своите потребители в опит да бори конкуренцията на TikTok по отношение на вайръл видеа.

Паричният стимул идва с новата функция Snapchat Spotlight, при която алгоритъм ще препоръчва "най-ангажиращите" видео за гледане на база на това от какво се интересува даденият потребител.

В Spotlight ще се включват както най-влиятелните акаунти с много последователи, така и "частни, лични профили", които да имат шанса да получат от всекидневния милион долара Ако паричната награда донесе желаното действие, то практиката може да продължи и през следващата година, споделят от компанията.

За целта видеата трябва да бъдат одобрени за схемата като начинът, по който обикновеният потребител ще получава пари ще се базира на сложна формула, в чиято основа е това колко гледания има даденото видео. Не е ясно и колко души всеки ден ще си разпределят този 1 милион долара, както и колко максимум може да получи от него индивидуален потребител.

Важно е участниците да бъдат над 16 години и да спазват правилата на Snapchat, в които влизат липса на наркотици, алкохол и насилие в клиповете. Ще се следи и за опити за хакване на алгоритъма.

Spanchat Spotlight реално ще бъде доста подобна на функцията на TikTok "For You Page" и също ще позволява поставянето на надписи, специални ефекти и музика към видеата. Spotlight стартира в понеделник на 11 пазара, но от компанията обещават добавянето на още в най-скоро време.

Едва ли някой може да обвини Snapchat в копиране, след като функцията за снимки, изчезващи след 24 часа, с която апликацията стана популярна по цял свят, бе директно взема от големите конкуренти чрез Stories на Instagram и Facebook. YouTube, Pinterest и LinkedIn имат свои версии, а миналата седмица и Twitter се включи към изчезващите публикации чрез своя Fleets.

Въпреки голямата конкуренция за привличане на вниманието, Snapchat продължава да бъде едно от предпочитаните места за забавление онлайн. Наскоро от компанията обявиха, че всекидневните им потребители са достигнали почти 250 милиона по време на пандемията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Панов и Касимова са "за" зеления сертификат, но "против" закъснялото му въвеждане

Кандидат-президентската двойка призова гражданите да се ваксинират

На 21 години е починал певецът Денис Теофиков

Той беше един от популярните попфолк изпълнители

От 25 октомври центърът за ваксинация в "Пирогов" ще работи до полунощ

За бързите антигенни тестове ще се плаща само такса 10 лв. за вземане на пробата

Наследникът на Хабсбургите, който иска да влезе в света на F1

24-годишният Фердинанд спечели "24-те часа на Льо Ман" и иска да пробие на най-високо ниво

Почина бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев

Кирил Гоцев беше професионален фотограф и дълги години организираше фотопленери на морето, в които участваше със свои изложби

Ясен Григоров: Eдин млад фотограф се връща от Лондон, за да снима Северозапада

Проектът му "Образцов дом" е едно завръщане към детството, към корените на семейството му и към един от най-бедните региони в ЕС

Децата от 1.-4. клас могат да се върнат в училище до 7-10 дни, ще влизат с тестове тип близалки

МОН и МЗ предлагат мярката, Министерството на финансите ще отпусне средства