Снимка: © Getty Images

България ще посрещне легендата на оперното изкуство Пласидо Доминго през лятото на 2021 г. в гала концерт с участието на световноизвестната оперна прима Соня Йончева

Двамата ще пеят популярни арии от опери, подбрани специално за българската публика, под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров, съобщават организаторите SY11 Events. 

Концертът ще се проведе на сцена пред катедралния храм "св. Александър Невски" в София на 31 август, от 20:00 ч. 

„За мен като българка е особена чест да пея пред един от символите на нашата столица - катедралата „Свети Александър Невски“. Вълнението да направя това именно с Пласидо е  изключително и му благодаря за приетата покана“, казва Соня Йончева по повод събитието. 

Последният концерт на Пласидо Доминго в София беше през февруари 2014 г. в зала "Арена Армеец". Изпълненията му завършиха с "Моя страна, моя България" на Емил Димитров. 

На 21 януари големият тенор чества своя 80-ти юбилей. 

"Не мога да повярвам на това, което ми се случи. Не съм и мечтал толкова години да имам възможността да споделям с публиката любовта към оперното изкуство, към музиката. Оценявам щедростта на съдбата и съм благодарен за подкрепата на публиката, признанието, което получавам от нея, от моите колеги. В живота си съм имал и щастливи и трудни моменти, но винаги публиката ми е давала сили да продължа. Да се чувствам необходим", казва той по повод десетилетния си успех на сцената. 

Партньори на гала концерта са Столична община и Министерството на културата. 

 

Прочети