Снимка: © Unsplash

Кандидатстването по програмата за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от страна на VIVACOM вече важи до 19 януари 2021, след като от телекома обявиха, че удължават срока. Всяка организация, която иска да участва с проект в шестото издание на „Регионален грант“, може да попълни електронен формуляр в сайта на компанията.

Програмата VIVACOM Регионален грант подкрепя обществено значими каузи на граждански организации, целящи развитието на местните общности в малките и големи населени места, чрез безвъзмездна финансова подкрепа (грант). Фондът в шестото издание на VIVACOM Регионален грант е 60 000 лв.

Всеки проект може да получи финансиране до 5 000 лева, а продължителността му трябва да бъде до 1 година. Програмата дава възможност на участниците да кандидатстват с проекти в разнообразни сфери, които биха подобрили живота на местната общност. Няма ограничения за броя проекти, с които една организация може да участва.

Трите основни критерия на програмата са проектите да бъдат новаторски, да въвличат местната общност и за нея да има полза от реализирането им.
Регионалният грант се осъществява в партньорство с Български център за нестопанско право. Основната цел на програмата е да подпомага и стимулира хората да развиват своите региони, съобщават от компанията.

В досегашните пет издания на VIVACOM Регионален грант са подкрепени 68 проекта с обща стойност над 313 000 лв. В тях са въвлечени близо 19 500 души и са създадени над 250 партньорства с бизнеси, институции и други граждански организации.

Журито, което ще оценява проектите тази година, включва директоръг „Корпоративни комуникации” във VIVACOM Веселка Вуткова, активистът и журналист за граждански каузи Ива Дойчинова, съоснователят на Сдружение „Българска история“ Иван Кънчев. В него попадат още Райко Байчев - журналист от онлайн медията Actualno.com, и Надя Шабани - директор на Български център за нестопанско право.

Повече информация и условията за кандидатстване в Регионалния грант може да намерите на сайта: vivacomfund.bg/regionalgrant/.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Салман Рушди беше нападнат с нож по време на лекция

Нападателят на автора на "Сатанински строфи" е задържан

Българите в чужбина ще гласуват в 733 секции на 2 октомври

На последните избори бяха отчетени 225 785 гласа от чужбина

Бизнесът обвини "Булгаргаз", че купува газ с надценки за септември

Според служебния министър - сделката е станала на "доста добра цена"

Кадри от времето на ГЕРБ се озоваха на ключови позиции в служебния кабинет

Съветници, зам.-министри и нов шеф на тол системата имат стари връзки в ГЕРБ

Disney изпревари Netflix по брой абонати и стана номер едно в стрийминга

Само 16 месеца след пускането ѝ на световния пазар, Disney+ достигна до над 100 милиона абонати - постижение, което отне на Netflix цяло десетилетие.

"Авакс": Интерконекторът ще е готов не по-късно от първата седмица на септември

Строителите твърдят, че са на финала на предаването на обекта

Българското кино пак остана без пари заради скандали и "борба на кланове"

Втори пореден конкурс за финансиране на игрални филми е блокиран в съда

TikTok уж забрани руското съдържание, но то още е достъпно - и в Русия, и у нас

Европейско изследване откри руски акауни, които заобикалят ограниченията

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени