Спечели грант от VIVACOM: До 19 януари всяка организация може да участва с новаторски проекти Снимка: © Unsplash

Кандидатстването по програмата за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от страна на VIVACOM вече важи до 19 януари 2021, след като от телекома обявиха, че удължават срока. Всяка организация, която иска да участва с проект в шестото издание на „Регионален грант“, може да попълни електронен формуляр в сайта на компанията.

Програмата VIVACOM Регионален грант подкрепя обществено значими каузи на граждански организации, целящи развитието на местните общности в малките и големи населени места, чрез безвъзмездна финансова подкрепа (грант). Фондът в шестото издание на VIVACOM Регионален грант е 60 000 лв.

Всеки проект може да получи финансиране до 5 000 лева, а продължителността му трябва да бъде до 1 година. Програмата дава възможност на участниците да кандидатстват с проекти в разнообразни сфери, които биха подобрили живота на местната общност. Няма ограничения за броя проекти, с които една организация може да участва.

Трите основни критерия на програмата са проектите да бъдат новаторски, да въвличат местната общност и за нея да има полза от реализирането им.
Регионалният грант се осъществява в партньорство с Български център за нестопанско право. Основната цел на програмата е да подпомага и стимулира хората да развиват своите региони, съобщават от компанията.

В досегашните пет издания на VIVACOM Регионален грант са подкрепени 68 проекта с обща стойност над 313 000 лв. В тях са въвлечени близо 19 500 души и са създадени над 250 партньорства с бизнеси, институции и други граждански организации.

Журито, което ще оценява проектите тази година, включва директоръг „Корпоративни комуникации” във VIVACOM Веселка Вуткова, активистът и журналист за граждански каузи Ива Дойчинова, съоснователят на Сдружение „Българска история“ Иван Кънчев. В него попадат още Райко Байчев - журналист от онлайн медията Actualno.com, и Надя Шабани - директор на Български център за нестопанско право.

Повече информация и условията за кандидатстване в Регионалния грант може да намерите на сайта: vivacomfund.bg/regionalgrant/.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Спорт

За талисманите, футбола и сбъдването на 11 детски мечти

След по-малко от два месеца целият свят отново ще бъде завладян от магията на футболa. На 14 юни започва Европейското първенство, което тази година ще се проведе в Германия, а това гарантирана, че лятото отново ще бъде изпълнено с всякакви горещи емоции и

10:34 - 17.04.2024
Важно днес

Транспортна стачка в Гърция спря железопътните и морски превози

Протестиращите настояват за по-високи заплати, за да се справят с нарастващите разходи за живот.

10:24 - 17.04.2024
Спорт

Виктория, която мразеше бягането, но се оказа много добра в него

Физическа почивка чрез работа, психическа почивка чрез спорт

08:16 - 17.04.2024
Важно днес

Полицията в Брюксел прекрати събрание на крайнодесни националисти с участието на Орбан

Полицаите са действали по заповед, издадена от кмета на район на белгийската столица от съображения за обществена сигурност.

07:56 - 17.04.2024
Важно днес

Живко Коцев е призован на разпит днес

Все още не ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение или само ще даде показания.

07:42 - 17.04.2024
Важно днес

Владислав Панев напуска "Зелено движение", на изборите ще застане зад ПП-ДБ

Панев отхъврли критиките, че зелените политики не са били достатъчно застъпени

19:22 - 16.04.2024