Снимка: © Булевард България

"Аз съм дошъл именно, за да въведа ред в тази система" - Министърът на спорта Радостин Василев обяви на извънреден брифинг, че в понеделник ще освободи цялото ръководство на "Българския спортен тотализатор" и спомена за още промени, които ще последват в следващите дни.

"В понеделник освобождавам всички членове на съвета на директорите и изпълнителния директор на "Българския спортен тотализатор". По първи мои анализи има изключително тежки проблеми в БСТ. В последните шест години четири са на загуба. Ще преминем към ново ръководство," каза той.

Василев добави, че ще преструктурира изцяло министерството на спорта и в рамките на следващите десет дни ще създаде нов устройствен правилник:

"Голяма част от хората, които работят в това министерство, ще бъдат освободени по различни причини. Някои от тях ще бъдат дадени на компетентните органи за действията си. Другите ще преценяваме каква отговорност може да им се търси. Порочни практики в структурите на министерството, разговарял съм вече с премиер по този въпрос и с финансоия министър, имам пълен картбланш."

Министър-председателят Кирил Петков потвърди това във Facebook, като написа "Подкрепям тези действия на министър Василев."

Спортният министър каза още, че най-вероятно ще предстоят промени в ръководството на другите дружества, на които е принципал - "Национална спортна база", "Академика" и "Сердика спортни имоти":

"Изключително много проблеми. Другата седмица взимам решение за продължаването на работата на тези дружества и по личния състав на управлението им. В тотото последните шест години четири са на загуба, последните две са с по 8 и 11 милиона лева печалба," коментира той.

"Тепърва ще анализираме договорите, сключени през последните няколко месеца от настоящото ръководство на тотализатора, но с изпълнителния директор сме взели решение, че в дух на консенсус ще преминем към ново ръководство."

Днес Василев се срещна с националните федерации, като събитието не премина гладко. Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева написа в социалните мрежи, че е била обект на грубо отношение негова страна.

"Спортът има нужда от министър, който уважава усилията и постиженията на българските спортисти и спортни федерации," заяви тя.

Ето и целия ѝ разказ за срещата:


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Булгаргаз" обяви търг за втечнен природен газ до терминал Ревитуса

Крайният срок за оферти е 16 август. Ако няма уговорено разтоварване - сключените договори се анулират, пише в условията

"Газ не открихме в интерконектора": Вицепремиер се оплака от недовършено строителство на гръцката връзка

Според МРРБ строежът бил "като една луксозна сграда с мебели, в която обаче няма ток и няма хубав достъп до нея"

Flex е по-велико от flat - новите устройства на Samsung

Galaxy Z Flip4 и Fold4 - от лайфстайл и селфита до работа на голям "малък" екран

На екскурзия до Франция - за ваксина срещу маймунска шарка

Европейци пътуват, за да получат имунизация срещу болестта

Играта на Дмитрий Медведев - от мек либерал до агресивен рупор на военната пропаганда

Един разговор с Путин в Астрахан стои в основата на трансформацията му

Журналисти и преподаватели настояват Румен Радев да даде убежище на Алексей Алчин

"Екстрадирането му ще е сериозен удар по авторитета на България"