Спортният министър освобождава ръководството на тотото, предстоят още промени Снимка: © Булевард България

"Аз съм дошъл именно, за да въведа ред в тази система" - Министърът на спорта Радостин Василев обяви на извънреден брифинг, че в понеделник ще освободи цялото ръководство на "Българския спортен тотализатор" и спомена за още промени, които ще последват в следващите дни.

"В понеделник освобождавам всички членове на съвета на директорите и изпълнителния директор на "Българския спортен тотализатор". По първи мои анализи има изключително тежки проблеми в БСТ. В последните шест години четири са на загуба. Ще преминем към ново ръководство," каза той.

Василев добави, че ще преструктурира изцяло министерството на спорта и в рамките на следващите десет дни ще създаде нов устройствен правилник:

"Голяма част от хората, които работят в това министерство, ще бъдат освободени по различни причини. Някои от тях ще бъдат дадени на компетентните органи за действията си. Другите ще преценяваме каква отговорност може да им се търси. Порочни практики в структурите на министерството, разговарял съм вече с премиер по този въпрос и с финансоия министър, имам пълен картбланш."

Министър-председателят Кирил Петков потвърди това във Facebook, като написа "Подкрепям тези действия на министър Василев."

Спортният министър каза още, че най-вероятно ще предстоят промени в ръководството на другите дружества, на които е принципал - "Национална спортна база", "Академика" и "Сердика спортни имоти":

"Изключително много проблеми. Другата седмица взимам решение за продължаването на работата на тези дружества и по личния състав на управлението им. В тотото последните шест години четири са на загуба, последните две са с по 8 и 11 милиона лева печалба," коментира той.

"Тепърва ще анализираме договорите, сключени през последните няколко месеца от настоящото ръководство на тотализатора, но с изпълнителния директор сме взели решение, че в дух на консенсус ще преминем към ново ръководство."

Днес Василев се срещна с националните федерации, като събитието не премина гладко. Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева написа в социалните мрежи, че е била обект на грубо отношение негова страна.

"Спортът има нужда от министър, който уважава усилията и постиженията на българските спортисти и спортни федерации," заяви тя.

Ето и целия ѝ разказ за срещата:


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Adidas отстрани Бела Хадид от своя рекламна кампания след призиви за бойкот

Много потребители в социалните мрежи се разгневиха на промотираната маратонка и подчертаха, че производителят на спортни стоки е трябвало да обърне повече внимание на препратката към 1972 г.

17:33 - 20.07.2024
Важно днес

Още един конгресмен призова за оттеглянето на Байдън, след като президентът не го разпозна на събитие

Моултън беше един от първите демократи, които призоваха Байдън да се откаже от надпреварата малко след дебата срещу републиканеца Доналд Тръмп през юни.

15:30 - 20.07.2024
Важно днес

Хеликоптери и алпинисти опитват да потушат пожара в Беклемето. Горят 1000 декара

Тъй като теренът е труднодостъпен, пожарът ще се гаси с с помощта на хеликоптери и алпинисти. 

14:27 - 20.07.2024
Важно днес

Младежкото ДПС зае страната на Ахмед Доган и поиска оставката на "кръга Пеевски" (Обновена)

"За нас лидерът на партията е д-р Ахмед Доган, никога не е имало съмнения каква позиция да заемаме", заявиха младежите от ДПС.

13:55 - 20.07.2024
Важно днес

Беларус осъди на смърт германски медик, работил за Червения кръст

Беларус е последната страна в Европа, в която все още се изпълнява смъртно наказание.

13:10 - 20.07.2024
Важно днес

Река Стряма пресъхна напълно в голям участък край Пловдив след незаконно отклоняване на вода

"Няма вода просто. Няма дълбочини, няма скорост, няма река", казва Цветана Ботянска, хидролог към НИМХ.

12:46 - 20.07.2024
Технологии

Докато светът се възстановя от компютърния срив, експерти предупреждават за бъдещи рискове

Услугите постепенно започнаха да се нормализират след IT срива, който предизвика абсолютен хаос в целия свят в петък.

11:20 - 20.07.2024
GEN Z дневници

Vol.29: Тото удари дъното, Любовната връзка на Тръмп и Байдън, UK не била в Европа

5 новини от света на Gen Z, които може да сте пропуснали тази седмица

10:55 - 20.07.2024