Снимка: © Spotify

Spotify е една от малкото музикални платформи, които имат безплатна версия, която се издържа от реклами. С нея всеки може да слуша музика, макар и с някои досадни ограничения, които правят преживяването тромаво и понякога откровено неприятно

Компанията обаче изпробва ново ниво на платена услуга, което ще продължи да пуска реклами на потребителите, но ще премахне някои от ограниченията. Абонатите на Spotify Plus ще могат да пропускат неограничен брой песни и да слушат музика on-demand, тоест да пускат каквито песни пожелаят в реда, който изберат.

Новият абонамент е в тестова фаза, като е забелязан първо от потребители на услугата в САЩ, но след това от компанията са потвърдили съществуването му. Тестовете на Spotify са с цел проучване на интереса на потребителите, като предложението е на различни цени, с цел да се разбере каква сума са склонни да плащат. Потребител е видял предложение за 99 цента, което е една десета от обичайната цена на Spotify Premium в САЩ, която е 9.99 долара.

Spotify предупреждава, че не е сигурно дали новият платен абонамент ще се появи в настоящата си форма като краен продукт. “Някои тестове водят до нови оферти и подобрения, докато други ни дават само уроци. Нямаме допълнителна информация, която да сподели към този момент,” коментират от компанията.

Безплатната версия на Spotify съществува в този си вид от 2018 година. Тя позволява на потребителите да пропускат по шест песни на час. Освен това с нея потребителите могат да избират конкретни песни само от 15 избрани плейлисти, които включват редакционни плейлисти, както и генерираните от алгоритми Discover Weekly и Daily Mix. Извън тях потребителите могат да слушат само разбъркани песни с функцията shuffle.

Това е пореден тест на функция, който Spotify прави, като в някои случаи те се случват години преди официалното им пускане. Още през 2017 г. Spotify прави тестове на стрийминг във високо качество, докато тази версия на услугата беше обявена едва тази пролет и се очаква да е достъпна по-късно през годината.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Теленор сменя името си на Yettel

"Чао, Теленор. Здрасти, Yettel"

Авторът на "Боен клуб" Чък Паланюк хареса цензурираната версия в Китай

Писателят смята, че тя се доближава повече до оригиналния финал в книгата

САЩ и НАТО изпратиха предложенията си на Русия, без отстъпки за Украйна

НАТО поиска Москва да изтегли войските си от Украйна, Молдова и Грузия

26% позитивни тестове за Covid-19, 9916 нови случая

70 пациенти с Covid са починали през последното денонощие

Херо Мустафа пародира публикациите за "тайни срещи" с кабинета

„Измамата и предателството са практики на глупаци, които нямат достатъчно ум, за да бъдат честни“

Петков и Гешев потвърдиха участие в изслушването в Европейския парламент

Те ще присъстват на заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи - LIBE

България ще подкрепи НАТО с учения на собствен батальон

Изслушването на Кирил Петков и министрите на отбраната и външните работи в парламента