Spotify изпробва абонамент с реклами, но на значително по-ниска цена Снимка: © Spotify

Spotify е една от малкото музикални платформи, които имат безплатна версия, която се издържа от реклами. С нея всеки може да слуша музика, макар и с някои досадни ограничения, които правят преживяването тромаво и понякога откровено неприятно

Компанията обаче изпробва ново ниво на платена услуга, което ще продължи да пуска реклами на потребителите, но ще премахне някои от ограниченията. Абонатите на Spotify Plus ще могат да пропускат неограничен брой песни и да слушат музика on-demand, тоест да пускат каквито песни пожелаят в реда, който изберат.

Новият абонамент е в тестова фаза, като е забелязан първо от потребители на услугата в САЩ, но след това от компанията са потвърдили съществуването му. Тестовете на Spotify са с цел проучване на интереса на потребителите, като предложението е на различни цени, с цел да се разбере каква сума са склонни да плащат. Потребител е видял предложение за 99 цента, което е една десета от обичайната цена на Spotify Premium в САЩ, която е 9.99 долара.

Spotify предупреждава, че не е сигурно дали новият платен абонамент ще се появи в настоящата си форма като краен продукт. “Някои тестове водят до нови оферти и подобрения, докато други ни дават само уроци. Нямаме допълнителна информация, която да сподели към този момент,” коментират от компанията.

Безплатната версия на Spotify съществува в този си вид от 2018 година. Тя позволява на потребителите да пропускат по шест песни на час. Освен това с нея потребителите могат да избират конкретни песни само от 15 избрани плейлисти, които включват редакционни плейлисти, както и генерираните от алгоритми Discover Weekly и Daily Mix. Извън тях потребителите могат да слушат само разбъркани песни с функцията shuffle.

Това е пореден тест на функция, който Spotify прави, като в някои случаи те се случват години преди официалното им пускане. Още през 2017 г. Spotify прави тестове на стрийминг във високо качество, докато тази версия на услугата беше обявена едва тази пролет и се очаква да е достъпна по-късно през годината.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Русия иска да разменя храна в замяна на оръжия със Северна Корея

Русия ще изпрати делегация в Северна Корея, за да ѝ предложи храна в замяна на оръжия, твърди САЩ

12:06 - 31.03.2023

ActiveBeauty.bg – новото онлайн списание на dm

Нещо приятно и смислено, с бързи съвети за успех в най-сложната галактическа мисия - “Мисия жена”, е новото онлайн списание на dm - ACTIVE BEAUTY.

11:26 - 31.03.2023

Емил Боев е намерен мъртъв край Перник след 2 месеца в неизвестност

Тялото на 25-годишния Емил Боев е намерено край водем до Перник, съобщава БНТ

10:52 - 31.03.2023

12 проекта по конкретен бизнес казус предизвикват стажантите на Lidl

До 15 май всички студенти могат да кандидатстват в стажантската програма на веригата

10:23 - 31.03.2023

"Тренд": Не е ясно кой ще победи на изборите и кой ще е трети, но БСП е със сигурност пета

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са в битката за първото място, а ДПС и "Възраждане" в тази за третото

09:30 - 31.03.2023

„Фикосота“ инвестира €5 млн. във високотехнологична линия за хартиени продукти

Пазарът на тоалетна хартия в България се оценява на над 121 млн. лв., като през последната година бележи ръст от 22%

09:24 - 31.03.2023