Разследването, в което прокуратурата търсеше кой е заснел снимките от чата на главния прокурор Иван Гешев с пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова, е било спряно. Това съобщи в. „Сега“ след проверка в информационната система на държавното обвинение.

Снимката беше направена на 10 септември по време на заседание на Правната комисия в 46-ия парламент, на което се обсъждаше дали Бюрото по защита да бъде преместено от главния прокурор към Министерски съвет. Тогава се видя, че Гешев си пише в чат с контакт на име „Pi Ar Sevi Boiko“.

Гражданско движение „БОЕЦ“ подаде сигнал и поиска разследване срещу главния прокурор, който според тях е в конфликт на интереси и извършва престъпление. Държавното обвинение обаче обяви, че Гешев писал съобщения „от учтивост“ и вместо това започна да търси кой е заснел комуникацията, защото това било противозаконно.

"Преписката е решена от прокурор. Постановление за спиране на наказателно производство. Дата - 12 ноември 2021", пише за делото в системата на прокуратурата.

Преди това като движение по преписката е било отбелязано, че на 1 октомври на СДВР е изпратено постановление за образуване на досъдебно производство за разследване от дознател. В закона има няколко хипотези, в които прокурорът може да спре наказателното производство – например, ако извършителят не е разкрит, или ако е лице с имунитет, или ако има само един свидетел и той не може да бъде разпитан.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Радев и Йотова полагат клетва и започват втория си мандат

Президентът ще се обърне към нацията от трибуната на Народното събрание

Пореден случай на агресия срещу медици, Сербезова призова за "уважение, а не терор"

Мъж е задържан, след като нахлу в Covid-отделение в Русе и се спречка с лекари

Лена Бориславова: Прокуратурата забравя, че власт власт възпира

"КПКОНПИ няма да е едноличен, а колективен орган"

След уволнението в "Автомагистрали": "Задкулисието се връща през задния вход"

Десислава Христова уличи новия шеф на АПИ във връзка с проблемна фирма от "инхаус" поръчките

Microsoft купува създателите на Call of Duty и World of Warcraft за $69 млрд.

Това е най-голямата сделка по придобиване в историята на Microsoft