Сребърен медал за българския ансамбъл на европейското по художествена гимнастика в Баку Снимка: © Facebook/ Българска федерация по художествена гимнастика

Българският ансамбъл за жени спечели сребърен медал във финала на пет обръча на европейското първенство по художествена гимнастика в Баку, Азербайджан.

Абсолютните шампионки в многобоя Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова изпълниха отлично композицията си и бяха оценени с 35250 точки, от които 19.100 за трудност, 7.600 за изпълнение и 8.550 за артистичност.

За момичетата на Весела Димитрова това е общо трето отличие от шампионата на Стария континент след вчерашния им триумф в многобоя, както и титлата в отборната надпревара, която те извоюваха съвместно със състезателките в индивидуалното – Стилияна Николова, Боряна Калейн и Ева Брезалиева.

Българският ансамбъл по художествена гимнастика обаче се размина с отличията на финала на три ленти и две токи, където остана на 5-о място. По този начин момичетата не успяха да завършат с медал участието си на шампионата.

Интересно е, че във финала на три ленти и две топки състезателките на Азербайджан грабнаха първото си злато, като те са водени от българката Сияна Василева.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Deep fake клип с руски "акцент" събира лични данни с гласа на Николай Денков

От Министерски съвет предупредиха за фалшифицираното видео, което се разпространява в социалните мрежи

19:14 - 04.10.2023

"Светът се разпада": Предупреждението на папа Франциск за климатичните промени

Папа Франциск отправя мощен апел за опазване на околната среда

16:12 - 04.10.2023