Стачкa в Lufthansa отменя полети от Германия и през следващата седмица Снимка: © Getty Images

Нова стачка на две от най-натоварените летища в Германия ще наруши графиците на полетите от Франкфурт и Мюнхен на 12 и 13 март.

Стачката на наземния персонал на Lufthansa ще засегне полетите от Франкфурт във вторник, а в сряда всички полети от Мюнхен, съобщава британската BBC като се позовава на съобщение от профсъюза

Протестът ще засегне както Lufthansa, така и нейното нискотарифно дъщерно дружество Cityline за къси разстояния.

Около 200 000 пътници бяха засегнати от закъснения и отменени полети, след като наземният персонал на Lufthansa в Германия излезе на стачка в последната седмица.

Тогава протестите отмениха всички полети от Франкфурт и Мюнхен до София. Към момента от летището в София не са обявили дали ситуацията ще се повтори.

Пътниците, които са засегнати от стачката, ще получат информация относно опциите за анулиране и повторно резервиране на полет по имейл или в приложението на Lufthansa, става ясно от сайта на авиокомпанията.

Съобщението за протеста идва на фона на отчетената от авиокомпанията рекордна печалба за 2023 година.

Преди дни Lufthansa обяви, че е удвоила печалбата си спрямо предходната година и тя е достигнала 1,67 млрд. евро.

Това е поредната стачка организирана от германския профсъюз „Верди“. Синдикатът настоява за повишаване на заплатите на над 20 000 служители с 12.5%, както и за едногодишен компенсационен бонус от 3000 евро заради инфлацията.

В отговор Lufthansa предложи инфлационния бонус и повишаване на заплатите с около 10 процента за период от 25 месеца, но пакетът беше отхвърлен от профсъюза.

Очаква се преговорите да продължат на 14 март.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари строителен хипермаркет в Харков, пълен с хора

Най-малко 24 души са ранени, а двама са загинали, много от хората са в неизвестност

17:36 - 25.05.2024