Стъпка към връщане на международните състезания: САЩ позволи влизането на чуждестранни спортисти

Съединените американски щати ще отворят границите си за чуждестранни спортисти въпреки наложената забрана поради пандемията Covid-19. Това съобщи секретарят по вътрешна сигурност Чад Улф, цитиран от „Евроспорт“.

„В днешната ситуация американците се нуждаят от своите спортове. Време е да задействаме отново икономиката и да върнем нашите професионални спортисти отново на работа“, каза Улф и добави, че е подписал заповед, въвеждаща тази мярка.

През март американският президент Доналд Тръмп затвори границите на страната, но администрацията му продължава с опитите си да възобнови нормалните темпове на икономиката.

Професионалните спортове в САЩ бяха преустановени поради пандемията, която зарази повече от 1,6 млн. души и взе над 98 хиляди жертви. Кризата доведе до рекордна безработица и десетки милиони, които останаха без доходи.

Сега, с отварянето на границите за чуждестранни спортисти, САЩ прави важна стъпка към постепенното завръщане на международните състезания.

В изявлението на Департамента по вътрешна сигурност се посочва още, че отпадането на забраната важи за съпрузи на професионалните спортисти, както и техен помощен персонал.

Спортовете, за които мярката влиза в сила, са Националната лига по бейзбол (MLB), Националната баскетболна асоциация (NBA), Женската баскетболна лига (WNBA), Професионалната голф асоциация (PGA), Националната хокейна лига (NHL), турнирите по тенис, организирани от Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP), както и тези от женската верига (WTA).


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Таксата от 5 евро за вход във Венеция предизвика объркване и изкара местните на протест

Венеция въведе такса за туристите си. Недоволни обаче се оказаха местните жители

13:46 - 26.04.2024
Важно днес

Депутат от ГЕРБ-СДС подаде оставка, за да стане областен управител

На негово място ще влезе русенски хореограф

13:19 - 26.04.2024
Култура

„Диамантеното око“ разказва реалната история на Лейди Смърт, която убива 319 нацисти

Истинска история за млада библиотекарка, която се превръща в най-смъртоносната снайперистка през Втората световна война

12:56 - 26.04.2024
Текстове от партньори

Kaufland спестява над 11 млн. кг. хранителни отпадъци

10:38 - 26.04.2024