Сушата вече не е достатъчна - "Ламборгини" представи луксозна яхта

Големите компании винаги се опитват да завладяват нови територии, но очевидно Ламборгини са възприели този израз съвсем буквално. Италианският автомобилен гигант се похвали с най-новата перла в короната си - луксозната "Lamborghini 63", създадена в партньорство с италианския производител на яхти Tecnomar.

Както всичко, носещо бранда на Ламборгини, тя също е доста впечатляваща - тежи 24 тона и е дълга 19 метра, а корпусът е изграден от олекотен карбон. Под него се крият два V-образни 12-цилиндрови двигателя с мощност от по 2000 к.с.

Tecnomar споделят, че са почерпили вдъхновение за дизайна от хибридния супер автомобил Lamborghini Sian FKP 37. Стефано Доменикали, изпълнителен директор на "Ламборгини", сподели, че според него яхтата "олицетворява в най-голяма степен създаването на едно ценно партньорство".

"Ако можех да си представя Ламборгини на вода, щеше да изглежда точно така. Много съм радостен, че успяхме да осъществим този толкова амбициозен проект" каза още бившият директор на Ферари във Формула 1.

Създателите на "Lamborghini 63" описват екстериора като "иновативен, но и типично морски". Покривът е изработен по същата технология като тези на автомобилите на Ламборгини, като освен защита от вятъра и слънцето осигурява "превъзходна аеродинамика".

Интериорът със сигурност ще се хареса на феновете на Ламборгини, тъй като е вдъхновен от някои от най-обичаните модели на компанията. Обичайната цветова гама е съставена от традиционните за марката черно и златисто, но те могат да бъдат променени по желание на клиента.

Макар да звучи семпло, в името "Lamborghini 63" се съдържа доста информация. Моделът е проектиран по случай 63 години от създаването на автомобилната компания, а от специалната серия ще бъдат произведени само 63 яхти.

"Lamborghini 63" ще се появи на пазара през 2021 г., като се очаква цената ѝ да бъде около 3 млн. евро.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024
Важно днес

Независими журналисти бяха арестувани и тормозени в Русия

Една от тях е отразявала съдебните дела срещу Алексей Навални

14:06 - 28.03.2024