Сутрешни новини: Григор Димитров започна US Open с успех, 188 нови случая на Covid Снимка: © Twitter.com/US Open

Григор Димитров започна по обнадеждаващ начин участието си на тазгодишното издание на US Open. Българинът не срещна никакви затруднения срещу световния №58 Томи Пол и го отстрани с 6-4 6-3 6-1 за по-малко от два часа.

Представителят на домакините страна разочарова с представянето си, като огромният брой негови непредизвикани грешки бяха с ключово значение за развоя на срещата. Той изпитваше и проблеми с лакътя.

Първата ни ракета обаче не се подведе по ритъма на съперника си и успя да запази високо ниво през целия мач. Освен абсолютна доминация в разиграванията, Димитров можеше да се похвали и с впечатляващи показатели на начален удар. Спечели цели 84% (42/50) от точките на свой първи сервис и завърши без допуснат пробив. Победата е още по-удовлетворяваща, имайки предвид факта, че именно Пол елиминира Григор на Australian Open в началото на тази година.

„Опитвам се да се фокусирам върху всяка точка, да играя в настоящето, да се абстрахирам от това какво се е случило и какво ще се случи. Имах добър игрови план и смятам, че успях да го реализирам", каза Димитров след двубоя.

Прочетете още в TennisKafe.com

Новите случаи на коронавирус у нас за изминалото денонощие са 188, а направените PCR-тестове – 6784. Това означава, че 2,77% от взетите проби са положителни. Най-много са заразените в Благоевград – 35, а по 26 случая има в Бургас и София.

Оздравели са 132 души, което прави общия брой на излекуваните от началото на епидемията 11 615. Активните случаи са 4197, а всички положителни проби – 16 454.

През изминалото денонощие са починали 13 души вследствие на Covid-19. Жертвите на коронавируса в България вече са 642. В болници остават да се лекуват 737 пациенти с Covid-19, а 62 от тях са настанени в интензивни отделения и клиники.

Протест под наслов „Велико народно въстание” ще посрещне депутатите в първия ден от новия политически сезон. За първи път заседанието ще се проведе в новата пленарна зала, която се намира в сградата на бившия Партиен дом. Очакват се хора от цяла България, съобщиха БНР и БНТ. По информация на bTV - в ранните часове на деня вече са се събрали демонстранти от Варна, Димитровград, Стара Загора, Харманли и Велико Търново.

Президентът Румен Радев ще присъства на заседанието днес и ще изнесе реч пред парламента в 10:00 ч.

Организаторите заявиха, че това е бил последният ден на мирни протести, а част от протестиращите обявиха, че очакват провокации, но ще продължат с протестите, докато не бъдат изпълнени основните им искания - оставка на правителството и на главния прокурор. Очаква се засилено полицейско присъствие.

"Всяко село, град, община и област трябва да изпратят на-достойните, най-силните и свободолюбиви граждани, които да им кажат „Вън”!”, призова в обръщение Арман Бабикян - един от организаторите на протестите. БСП, „Демократична България” и другите опозиционни формации също апелираха към хората си да излязат и да изразят недоволството си от управлението.

Гърция отложи началото на учебната година заради Covid-19. Училищата ще отворят на 14 септември, съобщи министърът на просветата Ники Карамеос. Маските ще са задължителни за всички - и за учители, и за ученици. Те ще бъдат раздавани безплатно както в държавните, така и в частните учебни заведения.

Лекари ще посещават училищата, за да обясняват на учениците как да носят правилно маска и какви са другите предпазни мерки срещу заразата. Осигурени са дезинфектанти. Училищата ще бъдат в готовност да преминат към онлайн обучение при необходимост.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

Алесандро Микеле е новият творчески директор на Valentino

За първи път сред задълженията му ще бъде дизайнът на модни колекции за висшата мода

07:46 - 29.03.2024
Важно днес

Русия отново атакува енергийната инфраструктура на Украйна

При една от атаките е пострадало 5-годишно момиченце

07:46 - 29.03.2024
Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024