Сутрешни новини: Италия бележи нов Covid-рекорд; първи "намек" на Доналд Тръмп за загубата Снимка: © Getty Images

14 ноември бележи поредно значително нарастване на случаите на Covid в България - 4212 са новите положителни PCR-проби за последното денонощие.

Общият брой на проведените тестове е 12 413, а позитивността е установена при 34%.

Починали са 85 души, при които има доказана инфекция с коронавирус. По този начин общият брой на жертвите, свързани с епидемията, стигна 2055.

Според статистиката, 682 души са се излекували в последното денонощие, но в болниците остават на лечение почти 5000 души, от които 288 се нуждаят от интензивни грижи.


От днес влиза в сила новият режим за възрастните хора с т.нар. "зелен коридор" в търговските обекти и аптеките.

Възможността да пазаруват в магазини вече ще е 3-часова и ще се премести между 13:30 до 16:30 ч. Хората над 65-годишна възраст ще ползват две часови зони, ако имат нужда от покупки в аптека - сутрин от 8 до 10 и следобед от 13:30 до 16:30 ч.

В посочените часове няма да се допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти.


Рекордно високи данни за Covid-19 отново бяха съобщени от Италия - 40 902 нови случая за ден. Случаите на коронавирус в страната вече са повече от 1,1 милиона от началото на пандемията.

Починалите в страната са вече 44 139.

Съединените щати, при които втората вълна се забави спрямо Европа, също започват да регистрират много високи стойности по показателя за нови случаи. Според данните на университета "Джонс Хопкинс", в последното денонощие в САЩ са потвърдени близо 155 000 новозаразени.

Тексас стана първият американски щат с над 1 млн. заразени. Сега към него се присъедини Калифорния с 1 009 885 случая.


Доналд Тръмп даде първия сигнал, че е възможно да признае загубата си, въпреки че екипът му продължава да се надява на съдебен обрат в изборния резултат на Джо Байдън.

Президентът на САЩ направи коментар, докато обсъждаше плановете за разпределение на бъдещите ваксини за Covid-19, като каза следното:

"Надяваме се, че, каквото и да се случи в бъдеще - кой знае коя администрация ще бъде, предполагам, че времето ще покаже - но мога да ви кажа, че тази администрация няма да въведе мерки за изолация".

Това е първата му публична поява пред медии от обявяването на Байдън за победител от най-големите медии с прогностични центрове преди една седмица.

Последните данни от преброяването на бюлетините от изборите на 3 ноември показват, че Джо Байдън разполага с предостатъчните 306 гласа в избирателната колегия, за да може да бъде обявен за новоизбран президент.

Атаката на Тръмп пред съда продължава, но три щатски съдебни институции в Аризона, Мичиган и Пенсилвания отказаха да разгледат жалбите на юристите му срещу броенето на бюлетини.

В Джорджия предстои ръчно повторно преброяване, но щабът на Джо Байдън не смята, че това ще промени резултата в посока на Тръмп.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024