Сутрешни новини: Кубрат Пулев излиза срещу Джошуа; FDA одобри ваксината на Pfizer Снимка: © Getty Images

Кубрат Пулев се готви за един от най-важните мачове на кариерата си: тази вечер ще се изправи срещу Антъни Джошуа в битка за световната титла в тежката категория.

Мачът ще започне около 22:30 ч. местно време в Лондон от зала "Уембли" (или тридесет минути след полунощ в България), като само 1000 души ще имат възможност да проследят двубоя на живо в залата.

Това е вторият опит на Кобрата да се пребори за титлата на Джошуа, като първият им мач трябваше да се състои през 2017 г., но се провали заради контузия.


3097 са новите случаи на коронавирусна инфекция в България за денонощието до 00:00 ч. на 12 декември, според данните на Единния информационен портал. Направени са 8587 PCR теста, от които 36% са позитивни.

Доста висок е и броят на излекуваните - почти 4300 души за едно денонощие. Увеличава се обаче числеността на пациентите, приети в болница - 7151, от които 588 са в интензивните отделения.

157 души с потвърдена коронавирусна инфекция са починали през последния ден, като нивото на смъртността отново бележи дневен ръст. Активните случаи са малко над 92 500.


Американската FDA официално издаде разрешение за начало на имунизацията с ваксината на Pfizer / BioNTech срещу Covid-19. Решението на администрацията е по линия на т.нар. "спешна употреба", което означава, че здравните служби ще имат право да започнат прилагането й върху пациенти, докато експертите от FDA продължат да анализират данните за безопасността и ефикасността й в следващите месеци.

САЩ е втората държава в света след Великобритания, която въвежда ваксината с 95% ефикасност срещу тежки случаи на Covid-19. Президентът Доналд Тръмп обяви, че първите имунизации с Pfizer ще станат факт след по-малко от 24 часа.

FDA посочва, че разрешението за ваксината е "значителен етап" в борбата с пандемията, която отне живота на повече от 295 000 души в САЩ.


Междувременно, Тръмп изгуби и последния си опит да повлияе на изборния резултат от 3 ноември по съдебен път. Върховният съд отхвърли жалбата на щата Тексас срещу изборното законодателство в Джорджия, Пенсилвания, Мичиган и Уисконсин - четирите щата, които гарантираха победата на Джо Байдън в президентския вот.

Главният прокурор на Тексас Кен Пакстън, изявен съмишленик на Доналд Тръмп, успя да събере подкрепа от над 100 републикански сенатори за жалбата си пред Върховния съд. Най-висшата инстанция в САЩ обаче реши, че няма правно основание за намеса на един щат в начина, по който друг щат провежда изборите си.

Очаква се в понеделник Електоралната колегия да се събере и най-после да официализира избора на Джо Байдън за президент.


В България: ДПС се готви да направи първата си национална конференция в онлайн-условия тази събота. Заседанието има една цел - да избере председател на партията, като се очаква Мустафа Карадайъ да спечели вота за втори път. Втора кандидатура за поста няма.

От ДПС са поканили като делегати в онлайн-конференцията няколко почетни гости от европейските либерални партии, посланиците на страните членки на ЕС, на Балканските държави, и лично президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Мустафа Карадайъ застана начело на ДПС след скандалното отстраняване на Лютви Местан от поста в края на 2015 г.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024