Сутрешни новини: Масов протест на пътните строители; Втори ден с над 2500 случая на Covid-19 Снимка: © Getty Images

Строители на пътища от цялата страна ще излязат на национален протест в сряда, 29 септември. Очаква се фирмите да блокират движението на 24 ключови точки във всички области. В София те ще излязат на демонстрация на площад "Независимост" пред Министерски съвет.

Пътните фирми са недоволни от спирането на парите от страна на АПИ по изграждането на няколко обекта, вкл. части от АМ "Хемус", както и от забавянето при договарянето за зимната поддръжка на пътищата.

Междувременно служебното правителство все още търси решение за проблемите в сектора. Планът на работната група в МС се очаква да бъде представен в четвъртък.

Протестните действия на пътните фирми ще се проведат между 16 и 17 ч.


За втори пореден ден се отчитат малко над 2500 случая на коронавирусна инфекция в България. Положителните проби са 11,52% от 22 333 направени изследвания за изминалото денонощие.

87 пациенти с Covid-19 са починали на 28 септември в страната. В болница се намират 5152 души, а 449 от тях са в интензивни отделения.

Ваксинационната кампания отново върви с ниско темпо - само 7968 дози са поставени за един ден. Броят на излекуваните се увеличава до 2159, но все още изостава на новозаболелите.


Заседналият кораб край Камен бряг ще бъде подсигурен с четиритонни котви, предоставени от Военноморските сили. Те ще бъдат закачени за Vera Su в сряда, след като късно снощи е направена подготовка за тази операция, съобщава БНТ.

Корабът все още не може да бъде преместен заради товара си и лошото време в района. Първият опит за претоварване на част от над 3000 тона азотен тор на баржа беше прекратен след изсипване на големи количества от химикала в морето и авария на помощния кораб.


29 септември е последният ден за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите на 14 ноември - както за президентските, така и за парламентарните.

Срокът за регистрация на инициативните комитети, които искат да участват в президентския вот, е малко по-дълъг - до 4 октомври (понеделник) включително.

Окончателните кандидатури за президент и листите с номинираните народни представители би трябвало да станат ясни до 12 октомври.


Молдовският футболен клуб "Шериф" Тираспол създаде сензация в груповата фаза на Шампионската лига, като победи Реал Мадрид на терена на испанския гранд.

Клубът, създаден през 1997 г. в сепаратисткия регион на Приднестровието, участва за първи път в Шампионската лига през 2021 г. и е първият молдовски отбор, който се класира за първенството.

"Шериф" отбеляза два гола срещу "Реал" в 25-та и 89-та минута. Карим Бензема успя да върне равенството в 65 минута, но краят на мача донесе изненадата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024
Живот

Таксата от 5 евро за вход във Венеция предизвика объркване и изкара местните на протест

Венеция въведе такса за туристите си. Недоволни обаче се оказаха местните жители

13:46 - 26.04.2024
Важно днес

Депутат от ГЕРБ-СДС подаде оставка, за да стане областен управител

На негово място ще влезе русенски хореограф

13:19 - 26.04.2024