Сутрешни новини: Нови опашки от автомобили на ГКПП "Кулата"; Цвети Пиронкова се оттегли от турнира в Нотингам Снимка: © Getty Images

Цветана Пиронкова се отказа от участието си на турнира в Нотингам след първия сет на полуфиналния й мач срещу Арина Родионова. Българката изоставаше с 4-6, преди да обяви, че се оттегля. Това беше първият полуфинал в професионалния тенис за Пиронкова от 2016 г. насам. Благодарение на победите си в турнира тя отново става първа ракета на България, като достига до 102 позиция в ранглистата.

През следващата седмица тя ще участва в квалификациите на Уимбълдън.

Прочетете още в Tenniskafe.com


Трафикът на туристи през ГКПП "Кулата" в посока Гърция отново е много натоварен, като от 8 ч. сутринта вече има около 2 км опашка от автомобили пред пункта, съобщава Нова ТВ.

Придвижването на колоната става много бавно заради натрупването на коли и стриктния контрол на гръцките гранични служби заради противоепидемичните мерки.

В събота се оказа, че българските граничари не разполагат с нужната техника, за да проверяват валидността на сертификатите на ваксинираните граждани, а пускат пътниците след проверка "на око". Здравният министър Стойчо Кацаров обяви, че ще направи проверка по случая.


Бившият председател на британския парламент Джон Бъркоу изненадващо обяви, че е сменил партийната си принадлежност след десетилетна лоялност към Консервативната партия.

Бъркоу се оттегли от позицията си в долната камара на парламента през 2019 г. след 10-годишен период като председател. Решението му съвпадна с началото на мандата на Борис Джонсън като председател на консерваторите.

Сега той споделя в интервю за Observer, че вече е член на Лейбъристката партия, споделя ценностите й и смята, че това е единственият път за отстраняване на действащото правителство от власт.

Бъркоу казва още, че е мотивиран от подкрепата на лейбъристите за равенството, социалната справедливост и интернационализма, докато лидерството на Консервативната партия е направило завой към "реакционистка, популистка, националистическа и понякога дори ксенофобска политика".


Посланиците на Русия и САЩ скоро ще се завърнат в дипломатическите си представителства във Вашингтон и Москва след тримесечен взаимен бойкот.

Възстановяването на ръководителите на посолствата беше договорено по време на срещата на Джо Байдън и Владимир Путин в Женева на 16 юни.

Анатолий Антонов ще замине за Съединените щати в неделя и се очаква да се върне на работа от 21 юни.

Американският посланик в Русия Джон Съливан публикува съобщение в събота, в което казва, че "очаква да се върне в Москва скоро", за да поеме ръководната си позиция в посолството и да продължи да изпълнява ангажиментите, заложени от президента Байдън след срещата в Женева.


41 са новите случаи на коронавирусна инфекция в България за едно денонощие, при направени 8438 теста. Излекуваните са малко по-малко от новозаразените - 37 души.

Двама пациенти с Covid-19 са починали през изминалия ден. В болница се намират 1746 души, от които 207 са в интензивни отделения.

Ваксинационният процес отново се забавя сериозно с едва 3857 поставени дози в съботния ден. Гражданите със завършен имунизационен курс са 747 471 души.


В София работят 8 открити ваксинационни пункта през уикенда.

От 13:00 до 18:00 ч., посетителите на моловете Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall ще могат да се имунизират и да избират между векторна и иРНК ваксина.

На Терминал 1 на летище "София" също вече работи мобилен пункт за имунизация, работното му време е от 9:00 до 18:00, но при наличие на желаещи екипът ще продължи да поставя ваксини и след изтичането му.

Продължават работата си и мобилните пунктове на открито в столицата. Те са разположени в Южен парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), "Борисова градина" (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"), парк „Дружба“ (до Културен институт „Искър“) и в кв. "Красна поляна" (паркинга на Т-Маркет на бул. "Възкресение"). Те ще работят от 9:00 до 16:00 часа.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

Калкулаторът, с който бизнесът може да измери колко е „зелен"

Повече за зеления калкулатор научаваме от Константин Киров

08:20 - 23.04.2024
Важно днес

Унгария отново се готви да блокира помощ на ЕС за Украйна за 2 млрд. евро

Будапеща отново зае страната на Русия по въпроси, свързани с войната в Украйна

07:55 - 23.04.2024
Важно днес

Депутатите изслушват Бойко Рашков и Петър Тодоров за скандала в "Митници"

Комисията продължава със своето разследване по скандала около Агенция "Митници"

07:36 - 23.04.2024
Важно днес

Журналистът на bird Димитър Стоянов е бил задържан

Държавен служител се е оплакал, че е заплашван

00:12 - 23.04.2024