Сутрешни новини: Пожарите в Сакар, протестите в България и Беларус

Протестиращите освобождават крстовището пред Ректората и се местят пред Министерски съвет. Аргументът: да помогнат на премиера Бойко Борисов да вземе решение и да улеснят придвижването на софиянци в началото на работната седмица.

Борисов пусна снимка с внуците, Христо Иванов прогнозира оставка

В неделя следобед Христо Иванов обяви, че може би утре Борисов "ще вземе правилното решение". Оттук нататък фокусът на протестите става главният прокурор Иван Гешев, обясни Иванов, затова протестът ще се премести пред Съдебната палата. "Орлов мост" продължава да е блокиран, както и Ларгото.

Продължава гасенето на пожарите в югоизточна България. Площта на пожара е най-малко 50 хиляди декара. В общините Свиленград, Тополвград, Хасково, Харманли и Димитровград е обявено бедствено положение. Според гл. комисар Николай Николов днес ситуацията е по-добре от вчера, макар че пожарите продължават да горят и напредват към границата с Турция. В гасенето участват повече от 200 пожарникари, военни и доброволци. Днес в тгасенето ще се включи и военен хеликоптер.

53 са новите случаи на заразени с Covid-19 у нас при направени 1 275 теста. 849 са болните от Covid-19, които са настанени в болница, 54-ма в интензивно отделение. Двама души са починали за последното денонощие, а 54 са излекувани.

Протести имаше и в Беларус, след като станаха ясни предварителни резултати от изборите, според които Александър Лукашенко печели с над 80%. Основният опозиционен кандидат Светлана Тихановска заяви, че не вярва на данните, според които тя получава едва 7% от гласовете.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024
Бизнес

Алесандро Микеле е новият творчески директор на Valentino

За първи път сред задълженията му ще бъде дизайнът на модни колекции за висшата мода

07:46 - 29.03.2024
Важно днес

Русия отново атакува енергийната инфраструктура на Украйна

При една от атаките е пострадало 5-годишно момиченце

07:46 - 29.03.2024
Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024