Сутрешни новини: Синът на Марадона е в интензивно с Covid; Безплатни паркинги в София заради мръсния въздух

Новите случаи на Covid-19 в България са 3712, а направените PCR тестове – 8820. Това означава, че 42% от взетите проби през изминалото денонощие са били положителни. Броят на починалите с доказан коронавирус отново е висок – 141 души. Жертвите у нас, свързани с пандемията, вече са 3367.

През изминалите 24 часа се отбелязва рекорд по брой излекувани от Covid – 2518 души са преборили инфекцията, което прави общо над 42 хиляди оздравели от началото на епидемията.

В болници се лекуват 6548 пациенти с Covid, а 410 от тях се нуждаят от интензивни грижи.


Столична община въвежда безплатни буферни паркинги към станциите на метрото днес и утре, за да се избегне замърсяване на въздуха с фини прахови частици. Тази сутрин въздухът в София отново е замърсен, като Европейският индекс за качество го определя като „много лош“ в „Павлово“, „Хиподрума“ и „Надежда“.

Според данните на гражданската система AirSofia – почти в цялата столица има концентрация на фини прахови частици, която е няколко пъти над нормата. Повишение над допустимите норми има още в Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Русе и Варна.

Заради мръсния въздух в София започват проверки. Екипи на Пътна полиция и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” ще измерват вредните емисии от автомобилите и ще следят за горене на отпадъци на открито. Продължават и проверките на строителните обекти от страна на Столичния инспекторат.


Синът на починалия бивш футболист Диего Марадона – Диего Синагра, се бори с Covid-19 в интензивното отделение на болница в Неапол. 34-годишният национал на Италия по плажен футбол е бил диагностициран преди 3 седмици. Вчера баща му почина на 60-годишна възраст след претърпян сърдечен арест.

Легендата на футбола Диего Марадона почина на 60 г.

Аржентинското издание на „Marca“ съобщава, че Диего Марадона-младши е научил за смъртта на футболната легенда по телефона от журналист. Информацията е на реномирания италиански журналист Танкреди Палмери.

Въпреки че е настанен в болница, Синагра е поискал да му бъде позволено да пътува до Аржентина, за да се сбогува с баща си. От днес в страната на великия футболист е обявен тридневен траур.

Диего Марадона: Гений и злодей

Синът на световния шампион от Мексико ’86 е от връзката на Марадона с италианката Кристина Синагра. 34-годишният мъж е женен и има две деца. От 2008 г. поддържа близка връзка с баща си.

Синагра е в националния отбор на Италия по плажен футбол от 12 години насам. Защитава цветовете на тима Сан Джорджио, а преди това е бил в Наполи. Там печели шампионската титла на страната – нещо, което и баща му постигна с клуба от Неапол в края на 80-те години.


Американският президент Доналд Тръмп помилва бившия си съветник по националната сигурност Майкъл Флин, който сам призна, че е излъгал ФБР по време на разследването за руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г.

"За мен е голяма чест да обявя, че генерал Флин получи пълно помилване. Честито на него и на семейството му“, написа Тръмп в Twitter.

Бившият съветник се призна за виновен през 2017 г. Тогава съобщи, че е излъгал ФБР за контактите, които е имал с посланика на Москва в САЩ в трите седмици преди встъпването в длъжност на Тръмп. После обаче каза, че прокурорите са нарушили правата му и са го подтикнали да направи самопризнания, като опита да оттегли показанията си.

Обявяването на присъда срещу него беше отлагано многократно. Сега от Белия дом съобщиха, че Флин е „невинен“ и е бил „преследван“ от хора, които са опитали да дискредитират републиканците на изборите от 2016 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024