Десетки граждани се събраха на импровизиран протест пред известен столичен хотел в Бояна в 08:00 ч. тази сутрин. Идеята е на младежката организация на партията на Христо Иванов „Да, България“ – „млаДа България“, а причината за събитието „Масово пиене на кафе пред хотел „Берлин“ – демонстрация срещу Делян Пеевски.

"Като част от нестихващите протести в страната и събитията в събота в летните сараи на Доган в Росенец, Младежката организация на "Да, България!" ви кани на кафе в хотел Берлин - властовият център на държавата“, пишат организаторите.

„Както знаете, в х-л "Берлин" Пеевски многократно е привиквал министри, политици и магистрати на тайни срещи. Смята се също и че именно там е и неговата "щаб квартира“. Елате от 08:00 часа на 15 юли да пием по кафе. Защото, когато Делян Пеевски не отива на работа, ние отиваме при него. Искаме да разберем докога така!", гласи съобщението им.

Рано тази сутрин гражданите започнаха да се събират пред хотела, чиито врати бяха затворени, имаше сложена бариера и катинар. Вътре не се наблюдаваше човешко присъствие. "Кога ще бъде отворен хотелът, за да дойдем отново? Кафе предлагате ли?", питаха протестиращите, но не получиха отговор. "Хотелът работи ли? Излезте за коментар, иначе ще ви принудим да излезете", добавиха те и започнаха да скандират „Искаме кафе".

„Няма да можем да пием кафе, г-н Пеевски не го намираме“, коментираха протестиращите отвън.

Защо демонстрацията се провежда пред този хотел? „Той е известен с това, че г-н Пеевски живее в него и дойдохме да проверим това. Той обяви, че се отказва от охраната на НСО и искаме да проверим дали това е така, защото не е подал официален документ“, каза един от гражданите.

Както знаете, след сблъсъка между Христо Иванов и служители на НСО, охраняващи летните сараи на Ахмед Доган в „Росенец“, стана ясно, че почетният председател на ДПС и Делян Пеевски се ползват от услугите на Националната служба за охрана. Под обществения натиск бяха принудени да я свалят, а по-късно стана ясно, че се отказват от нея.

Появи се обаче информация, че охраната на хотел „Берлин“ се подсилва през последните няколко дни на фона на силно обществено недоволство и граждански протести  в цялата страна, съобщи „Сега“.

„Мен не ме интересува това – интересуват ме преките връзки във властта между Борисов, Пеевски и Доган. Затова търсим прекия източник на властта – Пеевски. Ако беше тук, щеше да ни посрещне и да си говорим за това, да пием кафе“, каза един от протестиращите тази сутрин, цитиран от bTV.

От "млаДа България" зададоха няколко въпроса на Делян Пеевски: Как съвместява депутатстване и бизнес? Липсват ли му заседанията в пленарна зала? Защо говори само пред собствените си медии? Трудно ли управлява от офис в Дубай?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Предизборен дебат или "шоу": bTV изгони Луна от студиото, Волен Сидеров напусна демонстративно

Дебатът между Луна, Сидеров, Александър Томов и Николай Малинов се превърна във фарс

Джеймс Бонд не умря от ваксината

Всеки разболял се антиваксър по естествен път ще става закъснял проваксър – такъв е природният кръговрат

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ