Тази Коледа ще си подаря…

Помните ли откъде тръгва интригата в коледната кино класика "The Holiday"? От едно простичко желание на Камерън Диас и Кейт Уинслет да си подарят пътуване за празниците, за да не изперкат тотално. Познато?

Неслучайно филмът е една от най-обичаните коледни ленти. Свободен, обвързан или прясно зарязан, кой не се е чувствал поне веднъж като героините на Диас и Уинслет - на крачка от бърнаута в края на годината, в търсене на утеха по празниците.

Дали става въпрос за ваканция, абонамент за стрийминг платформа или билет за спектакъл, подаръкът от нас за нас е една от най-смислените покупки по Коледа. Не само защото никой не ни познава по-добре, а защото кога, ако не в този момент на годината, можем да се поотпуснем с харчене за удоволствия?

И понеже невинаги можем да си позволим да стегнем багажа и да заминем в пусто село в Шотландия или в луксозно имение в Ел Ей, събрахме 12 достъпни коледни предложения, с които човек може да поднесе на себе си тази Коледа. Ако имате други, споделете ги. Ето нашите.

Снимка: ,,Лебедово езеро", Светослав Николов

Билет за балет

Започваме с преживяванията и се пренасяме в салона на Софийската опера и балет, където вече има две насрочени дати за култовата постановка “Лебедово езеро”. Съветваме ви отсега да вземете своите билети, защото представлението не се играе често и местата свършват бързо. В главните роли са Боряна Петрова в ролята на Одет и Цецо Иванов в ролята на принц Зигфрид. Остава само да се насладим на класиката на Чайковски, която вече пореден сезон не слиза от сцената на операта.

И както е тръгнало на вълна Чайковски, на 12 и 24 януари можете също така да си подарите “Ана Каренина”, който е най-новото заглавие в афиша на Операта.

Нова мебел…

… и да не се бърка с нов тиган или смарт фурна. Не че са лоши подаръци, напротив, но по Коледа си струва да помислим за уют и комфорт. Затова си избираме кресло. Такова, в което да потънем с чаша чай, одеяло и книга, за да се радваме на студа от разстояние.

Креслото ще бъде нашият трон, затова няма да се ограничаваме. В случая се спираме на три модела от каталога на ИКЕА, които покриват повечето вкусове. Сивото въртящо се кресло ALEBY е точно за четене и с неутралния си цвят и форма може да пасне на всякакъв интериор. Друга по-ярка алтернатива е коженото кресло HAVBERG, създадено да придава тежест на интериора и да бъде акцент в стаята с кафявия си цвят и копчета. А за предпочитащите класиката, няма по-добър вариант от модела STRANDMON, който e в каталога на марката вече близо 70 години. Ние си го избираме с тъмнозелената велурена тапицерия. макар че и жълтото е чудесен избор. За пълен комфорт, всичките три модела могат да се комбинират с табуретки.

Книга

Коледа без книга не може. Някак не е пълноценно, нали, пък и трябва да правим нещо в креслото, което горе препоръчахме. А и четенето е време за самите нас - не можем да не включим този подарък в списъка.

Оставяме на вас да изберете литература за празниците, а и класациите на The New York Times и Goodreads са доста изчерпателни и дават страхотен поглед над световните тенденции.

А ако искате да подкрепите българските автори и издатели, и “Тук живее Йожи на Надежда Радулова, и “Еликсир” на Капка Касабова, и “Вулкан” на Елена Алексиева са чудесен избор. А за по-малките (и не само…) е новото луксозно и илюстрирано издание на “СУЗИ, внучката от къщата на № 4 и времето на скритите еврейски звезди”.

Смарт часовник

Смарт и елегантен, часовникът вече не е просто аксесоарът, който казва колко е часът. Той следи съня, състоянието на сърцето, напомня ни за задачи и е неотлъчен спътник на спортуващите.

Идеални както за мъжка, така и за женска ръка, новото поколение смарт часовници на Huawei, Watch GT 4 пристигат в няколко дизайна. Серията идва със слогана Fashion forward, който носи посланието за непринудена елегантност. Освен със стилен дизайн, часовниците разполагат със система, която проследява сърдечния ритъм, съня и стреса с изключителна прецизност. Красиви са, практични и носят удоволствие от използването на премиум продукт.

Сред предимствата на новото поколение часовници Huawei са издръжливостта на батерията - 14 дни за “мъжкия” модел и 7 за по-малкия, както и съвместимостта и с iOS, и с Android.

Абонамент за стрийминг платформа

Да се пиратства съдържание отдавна не е модерно. Освен че е по-удобно да получаваме филмите и сериалите в момента на премиерата им и в отлично качество, стрийминг платофмирте сами ни предлагат това, което ще ни хареса.

Сега е и сезонът на наградите, затова гледаме “Наследници”, който е рекордьор на Златните глобуси тази година в категориите за сериали. Ще го намерите в каталога на HBO Max, заедно със супер продукции като “Позлатената епоха” или “Джулия”, а през лятото на 2024 г. се очаква и дългоочакваният нов сезон на “Домът на дракона”.

Луксозно СПА преживяване

Парите, дадени за преживявания, са едни от най-смислено похарчените. А краят на календарната година е подходящ момент за разпускане и глезене. Или просто СПА.

Повечето СПА центрове предлагат подаръчни ваучери с валидност няколко месеца за любима процедура. В други директно можете да закупите такива за 12 масажа - по един за всеки месец. Това е може би най-изгодната оферта, защото никой не е спрял след един масаж - обикновено ходенето на СПА се превръща в традиция.

Отскоро тази опция е достъпна в самия център на София и по-конкретно в софийския Hyatt Regency Sofia. А ако искаме по-добре да заредим батериите, само за по-малко от час с кола сме в новия Hyatt Regency Pravets Resort до езерото на Правец, където освен процедури, получаваме тишина, спокойствие и хубава храна.

СПА центърът Ortus Wellness е с модерен дизайн и още с външния си вид предразполага към освобождаване от стреса. В него можете да опитате финландска сауна, био сауна, парна баня, хамам, солна стая, леден фонтан, релакс зона, приключенски душове и хидромасажен басейн.

Бижуто, което никой не ви подари

Ако е правилно подбрано, бижуто е подарък, който се помни дълго. Но представете си да вземете онова бижу, за което винаги сте си мечтали, но никой не е уцелил вкуса ви. Несравнимо. Може да е нещо малко и ръчно изработено, а може да бъде и луксозен медальон с репродукция на Ван Гог. Този път вие избирате.

Ние се спираме на колекциите на Pandora и серията им „Красива като цвете, която, както подсказва името, отдава почит на природата и нейните нежност и красота. С 14К позлата от жълто злато и с ярко искрящи бели циркони, както колието, така и обеците се съчетават отлично с пръстен “Съзвездия“. А за мъжете препоръчваме сребърните унисекс гривни от колекцията Charm Club, които можете да носите както самостоятелно, така и с висулки по ваш избор.

Обувки за зимата

Още едни обувки никога не са излишни е слоганът на цялата женска част от населението. В случая се спираме на кожените унисекс обувки на Dr. Martens, достъпни във Fashion Days.

Лъскавото черно с жълт шев за акцент при подметката са достатъчно ярки, за да ви забележат, и достатъчно шик, за да ви придадат онази тиха елегантност, която в момента витае в модата. Има ги и във вариант на боти, ако искате да имате по-тежък вид.

Крем за лице

Грижата за кожата е основен елемент от грижата за самите нас, а хората с проблемна кожа на лицето са наясно какви благоприятни последици може да има качествената козметика. С внимателно подбран продукт инвестицията в козметика може да бъде една от най-успешните.

За начало започваме с NCEF-SHOT на Filorga, който се нанася директно, комбинира съставките от мезотерапията, като спестява неприятното бодене с игли. Серумът повишава жизнеността на кожата, коригира бръчките, липсата на еластичност и блясък.

Пак по темата за серумите си струва да обърнем внимание на Age Proteom на Esthederm. Той прави пробив в козметиката, създавайки формула, която работи директно с протеома на кожата (съвкупността от всички протеини), така че да го съхрани с времето и да забави процеса на стареене. Тенът става по-равномерен, кожата изглежда здрава, доста по-гладка е на допир, а фините бръчки се тушират, някои от тях изчезват. А ако търсите нещо по-базисно, препоръчваме хидратиращия крем DayWear на Esthée Lauder. Лек и свеж като вода, той се абсорбира бързо и осигурява 72-часова хидратация. А SPF защитата и предпазване от факторите на околната среда го прави идеален за употреба в дневна среда.

Комплект за спане

Усещането да спим в пижама от коприна или лен несъмнено прави съня една идея по-спокоен и приятен. Не само заради мекия и приспивен допир на материята, ами и защото не всеки ден правим подобна покупка.

Ако сте фен на пижамите, то най-вероятно ви допадат и копринените халати. Онези, които не стават за баня, но са идеални за размотаване вкъщи преди и след лягане. Или за неделите, които прекарваме в мързел до обяд. Моментът за това е именно сега.

Спонтанно пътуване с приятели

Помните ли какво казахме за Кейт Уинслет и Камерън Диас в началото? Нима нещо лошо им се случи, когато си размениха къщите и потеглиха за другия край на света? В случая те отидоха сами, но техния опит можем да сменим с пътуване с приятели.

Екскурзията е сред малкото неща, които купуваш, но те прави по-богат, гласи клишето. Но нищо не зарежда така, както едно спонтанно пътешествие с приятели до онова място, което винаги сте искали да посетите.

Не е нужно да отивате до индийски ашрам, понякога е достатъчно да си подарите ски карта за сезона, ваучер за конна база в покрайнините на града, СПА уикенд или разходка сред природата. Всичко, което ще ви откъсне от всекидневието се брои…

Броня за дъжд и сняг

Няма нищо по-неприятно от това да се приберем мокри след поредния дъжд, който ни е сварил неподготвени. Лошото време не е чак толкова лошо, ако сме добре подготвени.

Освен че са едни от най-практичните, непромокаемите дрехи радват с минимализма и качеството си. За раниците с две ръце препоръчваме тези на датската марка Rains, създадени за хора с активен начин на живот. Отдалеч ще разпознаете характерната им правоъгълна форма, закопчалката с подсилена защита и матовия отблясък на гладкото покритие.

Други възможности са шареният дъждобран на Digi Forest, изработен от рециклирани материали, или подвижната качулка на Cos, която да ви пази от снега.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024