Театрите, оперите и танцовите зали на закрито отварят врати

Театрите, оперите и танцовите зали вече могат да работят на закрито - това бе решено на среща на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и министъра на културата Боил Банов с представители на танцовите съюзи и Съюза на артистите, съобщи БНР.

Срещата бе организирана вследствие на протеста за отваряне на залите на 24 май, съобщи посланикът за България на Световната артистична танцова федерация Милена Налбантова.Тогава пред Министерски съвет се събраха над 300 души от школите.

Противопидемичните мерки, при които ще отворят съоръженията са следните: театралните салони на закрито ще работят с 50% от капацитета си, а танцовите зали ще събират не повече от 20 души на разстояние 4 м. един от друг.

"Готови сме да спазваме всички мерки, които ни бъдат предписани. Трябва да мислим и за психическото здраве," каза Джейлян Демирев, ръководител на фолклорен клуб Северняците и член на УС на Асоциацията на херографите у нас, като след това добави: "Горе-долу около 2 милиона хора в България използват танците в различните жанрове за разтоварване."

Очаква се официалната заповед на министъра на здравеопазването да бъде издадена до края на деня.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бийонсе сложи бижута на български дизайнери за снимка от своя нов албум

Бижута на Бийонсе от нова снимка за "Cowboy Carter" са дело на българските дизайнери Ливия Стоянова и Ясен Самуилов

17:24 - 12.04.2024
Важно днес

ГЕРБ и ДПС искат законови промени в полза на безконтролното строителство, казва "Зелено движение"

В неделя ще има протести срещу законодателните промени

16:26 - 12.04.2024