Технически срив в Twitter пред очите на Мъск беляза старта на кампанията на Рон ДеСантис Снимка: © Getty Images

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис даде странен ход на президентската си кампания, която реши да открие с разговор в Twitter Space с Илон Мъск.

Платформата на социалната мрежа се сриваше многократно, след като 500 000 души - сред които множество журналисти и политици - се опитваха да се присъединят към разовора.

Наложи се той да бъде отложен с 20 минути от предварително планирания час заради падането на сървърите на Twitter - пореден неприятен момент за собственика на платформата Илон Мъск. По информация на Reuters, постоянните проблеми при старта на излъчването са отказали над 100 000 души от потенциалната публика на ДеСантис.

BBC посочват, че преди месец интервюто им с Илон Мъск в Spaces e привлякло над 3 млн. слушатели - т.е. натоварването при ДеСантис не е извънредно.

"Кандидатирам се за преизидент на САЩ, за да поведа нашето велико американско завръщане. Но знаем, че държавата ни върви в грешната посока. Виждаме го с очите си, чувстваме го в костите си", обяви ДеСантис при началото на кампанията.

Губернаторът привлече вниманието след последните междинни избори през 2022 г., когато се оказа един от малкото кандидати на Републиканската партия с отчетлива победа в своя район - за разлика от хората, които Доналд Тръмп изрично подкрепяше.

Шест месеца по-късно обаче Тръмп успя да си възстанови преднината и вече е лидер във вътрешнопартийните допитвания за кандидат-президент на Републиканците с над 50% подкрепа, докато ДеСантис стабилно върви надолу - и изборът на Twitter като платформа за "изстрелване" на кампанията му не му помогна.

Във включването си той обяви, че ако бъде номиниран за президент, е сигурен, че ще спечели: "Настройте си часовниците за 20 януари 2025 г., защото в този ден ще полагам клетва като 47-мия президент на САЩ".

Коментарите му са насочени към колебаещите се симпатизанти на Републиканците, които не са убедени, че Тръмп може да се върне в Белия дом след загубата през 2020 г. срещу Джо Байдън.

Пускането на кампанията през Twitter - в присъствието на Илон Мъск и инвестиционния мениджър Дейвид Сакс - беше разчетено като опит на ДеСантис да привлече на своя страна по-младите десни активисти, които възприемат Мъск за свой идол.

В речта си той се обяви против федералните регулации на криптовалутите, атакува правозащитни "леви" организации, защитаваше решението си да не налага строги противоепидемични мерки по време на Covid.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024