Тежка катастрофа с румънски автобус взе четири жертви (Обновена) Снимка: © Screenshot/Nova

Четирима души са загинали и осем са ранени при тежка катастрофа на главния път Русе-Велико Търново. Инцидентът е станал тази нощ между селата Куцина и Поликраище. Пътят е затворен и са организирани обходни маршрути за автомобилите и камионите.

По първоначални данни катастрофата е предизвикана от автобус, превозващ 26 румънски пътници, който е изпуснал завой край село Куцина и впоследствие се удря в лек автомобил с великотърновска регистрация, спрял на една от отбивките. Автобусът след това се е ударил и в крайпътно дърво.

На място са загинали трима от пътниците, а по-късно днес един от деветимата ранени е починал. Пострадалите са откарани в болница във Велико Търново. Пътниците от лекия автомобил са невредими.

Автобусът е бил управляван от гражданин от турски произход, който е дал отрицателна проба за алкохол, съобщава БНР. Той е влязъл на българска територия около 22.00 часа снощи, като хората в него са се е завръщали от екскурзия в Истанбул.

По случая е започнало разследване под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново, като предстои изясняване на причините за катастрофата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024