Тежка катастрофа в Айтос взе една жертва Снимка: © Pixabay

Тежка катастрофа с една жертва и няколко ранени в Айтос - товарен автомобил е ударил леки коли, а 28-годишна жена е загинала на място. Новината съобщи полицията в Бургас, цитирана от БНТ и bTV.

Произшествието е станало около 12.40 ч. на ул. "Хаджи Димитър" в града. Предизвикано е от товарен автомобил с бургаска регистрация, управляван от 51-годишен мъж от Несебър. Той се е движил от Руен в посока кръговото движение. Отнел е предимството на пешеходец, пресичащ на пешеходна пътека, а след това е блъснал намиращите се по ул. "Хаджи Димитър" седем превозни средства - леки автомобили и микробус.

При инцидента се е запалил джип "Тойота" с търговишка регистрация. Пътуващата на задната седалка 28-годишна жена от Търговище е загинала на място.

При пътния инцидент има и пострадали. Те са откарани към УМБАЛ-Бургас, като здравословното им състояние е в процес на изясняване. Не се съобщава колко души са ранени.

Районът на катастрофата е затворен за движение. На място има екипи на "Пътна полиция", Районно управление - Айтос и служители от "Пожарна безопасност и защита на населението". Предстои извършване на оглед на местопроизшествието. Причините за инцидента не са ясни - тепърва ще бъдат изяснявани, а по случая е образувано досъдебно производство.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024
Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024