"The Old Guard": Шарлийз Терон и Принс-Байтууд чупят рекорди в Netflix Снимка: © Twitter

Филмът „The Old Guard“ направи официално своята премиера в Netflix на 10 юли, но макар оттогава да измина едва една седмица, екшънът вече е в топ 10 на най-популярните филми в историята на стрийминг платформата.

Продукцията с бюджет 70 милиона долара на режисьора Джина Принс-Байтууд е на път да достигне до 72 милиона домакинства в първия месец след премиерата си, ако продължава в същите темпове на гледаемост, съобщиха от компанията. Освен това Принс-Байтууд е първата чернокожа режисьорка, която попада в топ 10 на най-гледаните филми.

Във времена, в които премиерите на най-чаканите филми бяха отменени заради корона-кризата, а кино салоните на много места остават затворени, Netflix продължава да предлага нови филми на своите абонати. Такъв е летният блокбъстър „The Old Guard“ с участието на Шарлийз Терон.

125-минутната американска продукция е базирана на едноименния комикс на Грег Рука, който също е част от режисьорския екип. Участват още Кики Лейн, Матиас Шьонертс, Марван Кензари, Лука Мартинели, Хари Мелинг и други.

Филмът разказва за таен екип от безсмъртни наемници, водени от воин на име Анди, изигран от Шарлийз Терон. Бойците, около чиято безсмъртност цари мистерия, векове наред се сражават, за да предпазят останалия смъртен свят. Но когато героите са призовани на нова спешна мисия и във възможностите им са открити слабости, всичко опира до Анди и Найл (Кики Лейн), да елиминират заплахата от тези, чиято цел е да присвоят силите им по всеки възможен начин.

„The Old Guard“ получи основно позитивни оценки от критиците, а като основни силни акценти бяха отбелязани последователността на действията в сюжетната рамка и играта на Шарлийз Терон. В престижния сайт Rotten Tomatoes критиците са дали 81% одобрение на филма на Принс-Байтууд, а 73% от зрителите са му дали положителна оценка.

По-рано през седмицата Netflix обяви десетте най-гледани филма в историята на стрийминг платформата, като на първата позиция е „Extraction“ („Евакуация“). Екшън-трилърът на Сам Харгрейв и с участието на Крис Хемсуърт, който излезе през 2020, е достигнал до 99 милиона домакинства.

На втората позиция е феноменът в жанра на ужасите „Birdbox“ („Кутия за птици“). Премиерата на продукцията, чиято главна роля е поверена на Сандра Бълок, бе на 14 декември 2018 г. Под №3 се намира още един филм, излязъл през 2020 – „Spencer Confidential“ – екшън на режисьор Питър Бърг и с участието на Марк Уолбърг, Уинстън Дюк и Пост Малоун.

Четвъртата позиция е за „6 Underground“ на Майкъл Бей, следван от комедията на Адам Сандлър „Murder Mystery“. Ако „The Old Guard“ запази рейтинга си, то след три седмици ще изпревари номинираната за „Оскар“ драма на Мартин Скорсезе „Ирландецът“ („The Irishman“). Топ 10 допълват „Triple Frontier“, „The Wrong Missy“, „The Platform“ и „The Perfect Date“.

Изглежда така, сякаш екшъните носят дивиденти на Netflix и стрийминг платформата отдели 200 милиона долара за продукция на братя Русо – Антъни и Джоузеф, като в главните рало ще са Райън Гослинг и Крис Еванс.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024
Важно днес

Главчев не предложи нови кандидат-министри на Радев и обяви, че "няма новина" (Обновена)

Президентът не иска Даниел Митов от ГЕРБ да е външен министър

07:29 - 19.04.2024