The Sopranos - историята на Тони Сопрано не може да има продължение, но може да започне отначало

14 години след края на един от най-добрите сериали на всички времена - "Семейство Сопрано" - историята отново се връща към началната си точка с филма "The Many Saints of Newark".

"Легендите не се раждат. Те се създават" - това е мотивът, с който първият трейлър на филма среща феновете с младия Тони Сопрано, момче от необикновена фамилия, което ще се превърне в най-могъщия бос на италианската мафия в Америка.

В главната роля влиза Майкъл Гандолфини - 21-годишният син на покойния Джеймс Гандолфини, който изигра великолепния антигерой в оригиналния сериал "Семейство Сопрано". Образът на Тони Сопрано спечели три награди "Еми" и "Златен глобус" на бащата на Майкъл между 1999 и 2007 г. За съжаление, всички шансове да видим продължение на сериала приключиха с внезапната смърт на 51-годишния актьор през 2013 г.

Майкъл Гандолфини започва да се занимава с кино и телевизия от 2018 г. Участвал във филма "Ocean's 8" и в сериала на HBO "The Deuce" ("Нюйоркска комбина") и др. Сега го виждаме в култовата роля от филмографията на своя баща.

Наследството от "Семейство Сопрано" се продължава и от продуцента Дейвид Чейс (създател на оригиналния сериал), който стои и зад "The Many Saints of Newark".

Тони Сопрано израства в най-критичния период за престъпността в Нюарк, в който враждуващи гангстерски групировки започват да претендират за сферата на влияние на фамилията ДиМео.Тони лесно се забърква в неприятности и със сигурност не се старае в училище, но дори възпитателите му признават, че е момче с много висока интелигентност.

"Резултатите ни го показват - той е лидер", казва учителката му, а дори майката на Сопрано реагира с насмешка.

Качествата на Тони обаче са разпознати от неговия чичо Ричард "Дики" Молтисанти (в ролята: Алесандро Нивола), когото момчето идолизира.

Той поема грижата за привличането му към групировката. Но "да израснеш във фамилията, си има цена". Всичко започва с първия подарък на гангстера за момчето - крадени тонколони, които рискуват да провалят амбициите му да кандидатства в колеж. С това обаче се слага началото на съвършено нов начин на живот и "деяния, които може и да не са богоугодни" - престрелки, побоища, палежи и непрекъсната борба за власт.

Кой кой е в "The Many Saints of Newark"

The Sopranos - историята на Тони Сопрано не може да има продължение, но може да започне отначало

Чичото на Тони всъщност никога не се е появявал в "Семейство Сопрано" освен на архивна снимка. Молтисанти (Molti Santi = Many Saints) загива още през 70-те години, но новият филм ще разкаже неговата собствена история - включително кой е истинският му убиец.

Дики Молтисанти е и братовчед на бъдещата съпруга на Тони Сопрано - Кармела. Неговият син Кристофър Молтисанти беше сред водещите помощници на боса в сериала.

Актрисата Вера Фармига влиза в ролята на майката на Тони - Ливия Сопрано, която Rolling Stone класира на трето място в класацията си с "Най-велики ТВ злодеи на всички времена". Бащата на Тони - Джовани/Джони Сопрано - е един от главните ръководители на клана ДиМео. Ролята му във филма се играе от Джон Бърнтол (The Punisher).

Още един от ключовите образи от "Семейство Сопрано" се появява във филма - Корадо Сопрано-джуниър, или "чичо Джуниър", брат на бащата на Тони. Джуниър Сопрано става ментор на бъдещия бос на мафията, като му помага да израства в йерархията, но и изпитва смесени чувства заради бързия му успех.

"The Many Saints of Newark" ще покажат още предисторията на още няколко от добре познатите герои на феновете на "Семейство Сопрано".

Интригуващият момент в трейлъра е появата на Рей Лиота в образа на неизвестен, но очевидно високопоставен гангстер от фамилията ДиМео. Героят на Лиота, който се намира в затвора, предупреждава чичото на Тони да "не се меси в живота на момчето".

The Sopranos - историята на Тони Сопрано не може да има продължение, но може да започне отначало - Рей Лиота

Премиерата на "The Many Saints of Newark" е планирана за 1 октомври 2021 г., като ще излезе едновременно по кината и по HBO Max.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024