Тити Папазов ще плати глоба след "страшния резил" Снимка: © bTV

Баскетболният треньор и акционер във ФК "Левски" Тити Папазов обяви, че ще плати глоба в КАТ за преминаването на червен светофар на 20 юни. Грубото нарушение на правилата за движение беше заснето от хора на кръстовището в София, след което беше публикувано в платформата "Гражданите". В същия район на 19 април стана тежката катастрофа, при която журналистът Милен Цветков беше убит от шофьор, който се вряза в неговия автомобил на червен светофар.

"Не ми стига ежедневието никога. Малко са ми 24 часа. Ситуацията има предел. Може би 20 юни е бил денят на спасението. Човек трябва да има волята, като се на**ре, пак да бъде пред камерата и да стои с името зад грешките си. Няма една запетайка, която може да е оправдание. В този момент човек трябва само да се извини на цялото общество. Синът ми се обади и каза "Страшен резил", когато е излязла новината във Facebook", каза Тити Папазов в интервю за bTV.

Той обяви, че по съвпадение скоро ще регистрира нов личен автомобил, чийто номер ще обяви публично "за да знае цяла България", за да бъде идентифициран, ако продължава да нарушава правилника. Папазов не пое ангажимент, че повече няма да допуска тежки нарушения.

"За да може това, което сам не съм успял да направя със себе си, да бъде под класически мониторинг оттук нататък. Хората искат едно - равенство. Ако теглим чертата, това е спасение, не е наказание. Това преминаване можеше да доведе до непоправими вреди.", каза той.

В предаването не участваше представител на "Пътна полиция".

На въпрос дали досега е живял с чувството за безнаказаност, Папазов отговори: "Не, защото аз съм платил страшно много глоби".

Той се "похвали", че е "човекът, който най-често е карал в бус лентата" на Цариградско шосе, когато се прибира от тренировки от зала "Универсиада". Спирал е и в зелени площи край "Спартак", където през уикенда играе футбол с приятели.

Папазов призна, че е преминавал на червен светофар дори когато децата му са се возили в автомобила.

"Децата бяха въвели глоби - ако мина на червено, дебнеха, за да вземат някой лев глоба. 20 лева. Висока глоба. Проблем ми е било", каза той.

"В понеделник ще бъда в КАТ. Не бягам. Ще бъда наказан, както би бил наказан всеки български гражданин, независимо че тази ситуация може да бъде оспорвана юридически. Няма да го направя, защото нося някаква лична отговорност", каза още Папазов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024