Снимка: © bTV

Баскетболният треньор и акционер във ФК "Левски" Тити Папазов обяви, че ще плати глоба в КАТ за преминаването на червен светофар на 20 юни. Грубото нарушение на правилата за движение беше заснето от хора на кръстовището в София, след което беше публикувано в платформата "Гражданите". В същия район на 19 април стана тежката катастрофа, при която журналистът Милен Цветков беше убит от шофьор, който се вряза в неговия автомобил на червен светофар. 

"Не ми стига ежедневието никога. Малко са ми 24 часа. Ситуацията има предел. Може би 20 юни е бил денят на спасението. Човек трябва да има волята, като се на**ре, пак да бъде пред камерата и да стои с името зад грешките си. Няма една запетайка, която може да е оправдание. В този момент човек трябва само да се извини на цялото общество. Синът ми се обади и каза "Страшен резил", когато е излязла новината във Facebook", каза Тити Папазов в интервю за bTV. 

Той обяви, че по съвпадение скоро ще регистрира нов личен автомобил, чийто номер ще обяви публично "за да знае цяла България", за да бъде идентифициран, ако продължава да нарушава правилника. Папазов не пое ангажимент, че повече няма да допуска тежки нарушения. 

"За да може това, което сам не съм успял да направя със себе си, да бъде под класически мониторинг оттук нататък. Хората искат едно - равенство. Ако теглим чертата, това е спасение, не е наказание. Това преминаване можеше да доведе до непоправими вреди.", каза той. 

В предаването не участваше представител на "Пътна полиция". 

На въпрос дали досега е живял с чувството за безнаказаност, Папазов отговори: "Не, защото аз съм платил страшно много глоби". 

Той се "похвали", че е "човекът, който най-често е карал в бус лентата" на Цариградско шосе, когато се прибира от тренировки от зала "Универсиада". Спирал е и в зелени площи край "Спартак", където през уикенда играе футбол с приятели. 

Папазов призна, че е преминавал на червен светофар дори когато децата му са се возили в автомобила. 

"Децата бяха въвели глоби - ако мина на червено, дебнеха, за да вземат някой лев глоба. 20 лева. Висока глоба. Проблем ми е било", каза той. 

"В понеделник ще бъда в КАТ. Не бягам. Ще бъда наказан, както би бил наказан всеки български гражданин, независимо че тази ситуация може да бъде оспорвана юридически. Няма да го направя, защото нося някаква лична отговорност", каза още Папазов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти

Предизборен дебат или "шоу": bTV изгони Луна от студиото, Волен Сидеров напусна демонстративно

Дебатът между Луна, Сидеров, Александър Томов и Николай Малинов се превърна във фарс

Джеймс Бонд не умря от ваксината

Всеки разболял се антиваксър по естествен път ще става закъснял проваксър – такъв е природният кръговрат

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19