Тома Белев е новият зам.-министър на околната среда и водите във ведомството, оглавявано от Борислав Сандов.

Белев е един от шестимата нови заместник-министри, назначени със заповед на премиера Кирил Петков.

Той беше дългогодишен директор на природен парк "Витоша", като досега е член на Столичния общински съвет, където членува в комисиите по околна среда, устройство на територията и по транспорт. Завършил е горско стопанство и опазване на природната среда в Лесотехническия университет.

В МОСВ влиза и още един зам.-министър - Николай Сиджимов. Според официалната му биография, той е работил в сектора на управление на отпадъците и развитие на местната администрация. Магистър е по екология и опазване на околната среда. Дипломант на Института по Зоология, БАН. Сиджимов е бивш кандидат за народен представител от ДБ и е изпълнителен директор на Асоциацията на еколозите от общините в България.

Новият зам.-министър на вътрешните работи ще е Стоян Темелакиев, който досега заемаше позицията зам.-главен секретар на МВР, назначен по времето на Бойко Рашков.

Темелакиев е завършил право в ЮЗУ "Неофит Рилски", бил е заместник-директор на ГДБОП в периода 2015-2020 г.

В екипа на Асена Сербезова в Министерството на здравеопазването влиза доц. д-р Георги Йорданов - бивш депутат от БСП, бивш директор на УМБАЛ "Пловдив" и на МБАЛ "Св. Мина" в гр. Пловдив.

35-годишният Стефан Бурджев е назначен за заместник-министър на земеделието. Той е народен представител от БСП в 44-ото и 46-ото Народно Събрание. Заемал е поста заместник-председател на Комисията по земеделието, храните и горите в краткото 46-ото Народно Събрание. Магистър е по международни икономически отношения.

Ива Петрова остава зам.-министър на енергетиката при Александър Николов. Тя е бивш служител на МЕ от 2000-2009 г., като е отговаряла за управление и мониторинг на енергийни проекти. Тя беше заместник министър и до момента, като назначението й стана факт през септември.

От февруари 2009 г. до края на юни 2010 г. е директор „Проекти и инвестиции“ в БЕХ. Ива Петрова е магистър по стопанско управление в СУ „Св. Климент Охридски“. Завършила и University of Birmingham, Великобритания.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Даниел Лорер: Варненският кмет е като Елвис Пресли - мислят го за жив, но никой не го е виждал

"Българите в чужбина ще се върнат последни, едва след като оправим държавата"

"Медиана" вдигна ГЕРБ за 10 дни с почти 4%

Резултатите са при избирателна активност от около 35%