Доналд Тръмп тръгва на избори без един от най-доверените си съветници - родната си дъщеря Иванка.

41-годишната жена беше част от кампанията на Тръмп през 2016 г., а през 2017 получи и официална длъжност в администрацията на Белия дом - директор на Службата за икономически инициативи и предприемачество - създадена специално за нея.

Този път обаче тя няма намерения да помага за новия опит на баща си да върне президентската си власт.

Тя разпространи позиция веднага след като Доналд Тръмп обяви повторната си кандидатура за номинацията на Републиканската партия за изборите през 2024 г.

  • "Обичам баща ми много. Този път обаче реших да поставя на първо място моите малки деца и личния живот, който създаваме като семейство"
  • "Не планирам да се занимавам с политика. Макар че винаги ще обичам и подкрепям баща ми, занапред ще го правя извън политическата арена".

В момента Иванка Тръмп живее в Маями - а не в имението Мар-а-Лаго - със съпруга си Джаред Кушнър и трите им деца - Арабела (11 г.), Джоузеф (9 г.) и Тиодор (6 г.).

Според New York Post - Доналд Тръмп се е опитал да убеди дъщера си и Кушнър да присъстват на сцената, докато той обявява третата си поредна кампания за Белия дом. Двамата обаче са отказали, защото не искат да се връщат във Вашингтон и да се подлагат себе си и децата на нова груба предизборна кампания.

Семейството все пак запазва добри отношения .

  • Дъщерята на бившия президент от брака му с покойната Ивана Тръмп беше част от дълъг списък с повече от 800 свидетели, които трябваше да дават показания пред Конгреса заради опита за щурм на Капитолия на 6 януари 2021 г.
  • По време на изслушванията през лятото на 2022 г. тя намекна, че не е вярвала в необоснованите твърдения на баща си, че изборите са били манипулирани, а победата му - "открадната".
  • На 6 януари 2021 Тръмп организира митинг недалеч от сградата на законодателното събрание, като настройваше симпатизантите си да не допуснат обявяването на победата на Джо Байдън като президент.
  • Във Вашингтон се бяха събрали хиляди радикализирани почитатели на Тръмп, които успяха безпроблемно да пробият охраната на Капитолия и да нахлуят до заседателната зала на Камарата на представителите с намерения да се саморазправят с членовете на Конгреса.

Джаред Кушнър също заемаше позиция на старши съветник на своя тъст в Белия дом, като формално беше и директор на Службата за американски иновации. Най-важната му функция беше на посредник на Тръмп в преговорите с държавите от Близкия Изток и Израел.

  • След напускането на властта той основа инвестиционна компания, която управлява част от средствата в Саудитския суверенен фонд.

Обвиненията в конфликт на интереси съпътстваха фамилията от началото до края на управлението на Доналд Тръмп. Дори заемайки официални административни позиции, те са продължавали да се занимават с частна търговска дейност, която им носи около 36 млн. долара само за 2019 г.

Преместването на Иванка и Джаред Кушнър от Вашингтон във Флорида също беше разглеждано с подозрения за това, че дъщерята на Тръмп може би се подготвя за самостоятелна политическа кариера на местно ниво.

  • Междувременно главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс води дело срещу Тръмп и трите от децата му - включително Иванка - заради подозрения в измама чрез Trump Organization. Ако разследването стигне до успешен финал, Иванка, Доналд-младши и Ерик Тръмп може да получат забрана за заемане на мениджърски позиции в търговския регистър на щата Ню Йорк.
  • Доналд Тръмп е разследван и по още няколко обвинения за злоупотреба с власт, финансови престъпления и присвояване на класифицирани документи.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Осъден за убийство може да работи в дупнишката болница от затвора

Ако лекарят бъде върнат на работа, присъдата му ще бъде намалена

19:39 - 24.06.2024
Живот

Картини на Пикасо се озоваха на показ в женската тоалетна на музей

Някои от творбите на Пабло Пикасо са изложени на показ, но в женската тоалетна, след съдебно решение

17:40 - 24.06.2024
Важно днес

Разследват бившия шеф на Европейската инвестиционна банка за корупция

Претърсили са дома на Вернер Хойер като част от проверка за "злоупотреба с влияние"

17:34 - 24.06.2024
Важно днес

Зеленски нареди чистка в държавната гвардия след разкрития за заговори с Русия

СБУ арестува служители, заподозрени в планиране на убийства, включително на президента

16:06 - 24.06.2024
Важно днес

БДЖ пуска още влакове между София и Бургас след недоволство на пътници

БДЖ започва и поетапно оборудване с електронни устройства за продажба на билети

15:31 - 24.06.2024
Живот

Пеем за всички, мълчим за милион

Ироничната обява на рапъра 100 кила от ефира на bTV много добре описва ситуацията на доста от българските музиканти, тяхната финансова мотивация и готовността им да застават зад обществени каузи

14:16 - 24.06.2024
Важно днес

Земеделци от Ямбол продължават протеста си срещу новия областен директор

Недоволството дойде след поредните смени, извършени от кабинета "Главчев"

14:10 - 24.06.2024