Доналд Тръмп тръгва на избори без един от най-доверените си съветници - родната си дъщеря Иванка.

41-годишната жена беше част от кампанията на Тръмп през 2016 г., а през 2017 получи и официална длъжност в администрацията на Белия дом - директор на Службата за икономически инициативи и предприемачество - създадена специално за нея.

Този път обаче тя няма намерения да помага за новия опит на баща си да върне президентската си власт.

Тя разпространи позиция веднага след като Доналд Тръмп обяви повторната си кандидатура за номинацията на Републиканската партия за изборите през 2024 г.

  • "Обичам баща ми много. Този път обаче реших да поставя на първо място моите малки деца и личния живот, който създаваме като семейство"
  • "Не планирам да се занимавам с политика. Макар че винаги ще обичам и подкрепям баща ми, занапред ще го правя извън политическата арена".

В момента Иванка Тръмп живее в Маями - а не в имението Мар-а-Лаго - със съпруга си Джаред Кушнър и трите им деца - Арабела (11 г.), Джоузеф (9 г.) и Тиодор (6 г.).

Според New York Post - Доналд Тръмп се е опитал да убеди дъщера си и Кушнър да присъстват на сцената, докато той обявява третата си поредна кампания за Белия дом. Двамата обаче са отказали, защото не искат да се връщат във Вашингтон и да се подлагат себе си и децата на нова груба предизборна кампания.

Семейството все пак запазва добри отношения .

  • Дъщерята на бившия президент от брака му с покойната Ивана Тръмп беше част от дълъг списък с повече от 800 свидетели, които трябваше да дават показания пред Конгреса заради опита за щурм на Капитолия на 6 януари 2021 г.
  • По време на изслушванията през лятото на 2022 г. тя намекна, че не е вярвала в необоснованите твърдения на баща си, че изборите са били манипулирани, а победата му - "открадната".
  • На 6 януари 2021 Тръмп организира митинг недалеч от сградата на законодателното събрание, като настройваше симпатизантите си да не допуснат обявяването на победата на Джо Байдън като президент.
  • Във Вашингтон се бяха събрали хиляди радикализирани почитатели на Тръмп, които успяха безпроблемно да пробият охраната на Капитолия и да нахлуят до заседателната зала на Камарата на представителите с намерения да се саморазправят с членовете на Конгреса.

Джаред Кушнър също заемаше позиция на старши съветник на своя тъст в Белия дом, като формално беше и директор на Службата за американски иновации. Най-важната му функция беше на посредник на Тръмп в преговорите с държавите от Близкия Изток и Израел.

  • След напускането на властта той основа инвестиционна компания, която управлява част от средствата в Саудитския суверенен фонд.

Обвиненията в конфликт на интереси съпътстваха фамилията от началото до края на управлението на Доналд Тръмп. Дори заемайки официални административни позиции, те са продължавали да се занимават с частна търговска дейност, която им носи около 36 млн. долара само за 2019 г.

Преместването на Иванка и Джаред Кушнър от Вашингтон във Флорида също беше разглеждано с подозрения за това, че дъщерята на Тръмп може би се подготвя за самостоятелна политическа кариера на местно ниво.

  • Междувременно главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс води дело срещу Тръмп и трите от децата му - включително Иванка - заради подозрения в измама чрез Trump Organization. Ако разследването стигне до успешен финал, Иванка, Доналд-младши и Ерик Тръмп може да получат забрана за заемане на мениджърски позиции в търговския регистър на щата Ню Йорк.
  • Доналд Тръмп е разследван и по още няколко обвинения за злоупотреба с власт, финансови престъпления и присвояване на класифицирани документи.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024
Важно днес

Петков: Пеевски държи влиянието в прокуратурата и службите, а Борисов - гласовете, за да няма реформа

Според Петков преговори след изборите са възможни само ако Борисов се "разкачи" от Пеевски

18:18 - 28.04.2024
галерия

Tenniscore - новата модна тенденция, вдъхновена от Зендея и "Challengers"

Външният вид на tenniscore включва смесица от традиционни тенис стилове с елементи от тихия лукс

17:45 - 28.04.2024
Технологии

Apple обмисля важно решение за следващия си iPhone: как да вкара изкуствен интелект

Технологичният гигант обаче вече има конкуренция на пазара по този въпрос

16:53 - 28.04.2024
Важно днес

Илхан Андай: Елена Йончева е ефектен трансфер за ДПС, но тя е бомба със закъснител

Според журналиста Илхан Андай номинацията на Йончева не е най-доброто, но е необходимото за ДПС

16:10 - 28.04.2024
Живот

Волейбол под Айфеловата кула и коне във Версай. Париж вече се подготвя за Олимпийските игри

Само на няколко метра от Айфеловата кула вече се строи временен стадион за плажен волейбол

14:45 - 28.04.2024
Важно днес

Борисов: Мои противници на тези избори не са ПП-ДБ, а "Възраждане" и БСП

Борисов е готов ГЕРБ да управлява, но с "наши премиери и министри"

12:20 - 28.04.2024
Важно днес

Журналисти са арестувани в Русия заради сътрудничество с екипа на Навални

Двамата журналисти са обвинени в "екстремизъм"

11:30 - 28.04.2024
Важно днес

Турция не отказа среща по темата "Боташ" и поиска сътрудничеството с "Булгаргаз" да продължи

Турция засега не показва готовност за прекратяване на споразумението с "Булгаргаз"

09:46 - 28.04.2024