Тръмп си приписа заслуги за успеха на "Сам вкъщи 2" и влезе в задочен спор с режисьора Снимка: © Screenshot/Home Alone 2 Movie

Ако сте прекарали коледните празници в гледане на поредицата "Сам вкъщи", вероятно сте си припомнили емблематичното участие на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп във втората част от нея. Макар то да продължава само няколко секунди, странната изява на милиардера от години поражда не само мемета в интернет, но и редица въпроси. Но най-основният е - какво прави известен бизнесмен в коледен филм?

Режисьорът на първите два филма Крис Кълъмбъс обяснява причината. В старо интервю за изданието "Business Insider" той разкрива, че Тръмп, който тогава е бил собственик на хотел "Плаза", е отказал на екипа да снима там, ако не му дадат малка роля във филма.

"Сам вкъщи 2" излиза през 1992 г. и продължава историята на 8-годишния Кевин Маккалистър, което случайно се е качил на грешния полет и пристига в Ню Йорк вместо в Маями, на където се е отправило цялото му семейство за празниците. След като вижда по телевизора на родителите си рекламата на хотел "Плаза", разположен до Сентрал парк, Маккалистър решава да отседне там, като използва кредитната карта на баща си. В една от сцените той среща във фоайето на хотела Тръмп и го пита за посока.

Режисьорът обаче споделя, че сцената е плод на "изнудване" от страна на бившия президент на САЩ. Когато снимачният екип поискал разрешение да снима в хотела, Тръмп поставил необичайно условие. Той поискал стандартно възнаграждение и настоял, че единственият начин екипът да използва мястото, е, ако участвам във филма.

"Така че се съгласихме да го включим и когато го прожектирахме за първи път, се случи най-странното нещо: Хората се развеселиха, когато Тръмп се появи на екрана", разказва Кълъмбъс пред изданието.

Интервюто на режисьора предизвика вниманието на самия Тръмп, който отрича твърденията, че е "изнудвал" снимачният екип, за да си осигури участие в "Сам вкъщи 2" и това "не може да бъде по-далеч от истината".

В своята социална мрежа Truth Social той казва, че продуцентският екип на филма "ме моли да се появява в ролята". Бизнесменът дава различна версия на случилото се.

"Те наеха хотел "Плаза" в Ню Йорк, който по това време притежавах. Бях много зает и не исках да се снимам [във филма]. Бяха много мили, но преди всичко упорити. Съгласих се и останалото е история! Тази малка роля излетя като ракета и филмът имаше голям успех, а и все още има, особено по Коледа. Хората ми се обаждат винаги, когато го излъчват", пише Тръмп.

Продължението на комедията от 1990 г. "Сам вкъщи" събира близо 359 млн. долара и е третият най-печеливш филм за 1992 г.

Преди да стане президент Доналд Тръмп беше известен с епизодичните си появи във филми и сериали през 80-те и 90-те години на миналия век. През 2017 г. актьорът Мат Деймън също твърдеше, че в миналото Тръмп е настоявал да участва в конкретни продукции, които са искали да използват негови имоти за снимки.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024
Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024
Важно днес

"Хамас" не хареса предложението за прекратяване на огъня, но преговорите продължават

"Хамас" е скептична към израелското предложение

10:36 - 02.05.2024
Важно днес

Десетки хиляди отново протестираха в Грузия, след като парламентът придвижи спорен закон

Недоволството около спорния закон за "чуждестранни агенти" в Грузия продължава

09:40 - 02.05.2024