Снимка: © Pixabay

Транспортните организации, които заплашваха да спрат товарните и пътнически превози на 13 януари в протест срещу тол системата, отмениха стачните си планове след среща с правителството. 

В замяна на отказа - кабинетът ще предложи за обсъждане нов вариант на тарифите за тол системата и изключване на второкласните пътища от обхвата й. Платени ще бъдат само магистралите и първокласните пътища от републиканската инфраструктура. 

Превозвачите са оттеглили и искането си за оставка на министъра на регионалното развитие Петя Аврамова. Самата тя присъства на срещата в кабинета на премиера Бойко Борисов, заедно със своя заместник Николай Нанков (ръководител на МРРБ от 2017 до 2018 г.), финансовият министър Владислав Горанов и проф. Олег Асенов от ръковдоството на АПИ.

Държавата планира да започне събирането на тол такси от тежкотоварните превозни средства след 1 март 2020 г. Превозвачите са приели да се направи междинен отчет на приходите за първите три месеца след въвеждането на тол системата. Ако постъпленията не са в размера на очакваните от държавата, таксите може да се повишат. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети