Треньорът на Пулев: Кубрат преболедува Covid, а вирусът оказа влияние във всеки един рунд

Кубрат Пулев е преболедувал Covid-19 вероятно месец преди мача за титлата в тежка категория и това е оказало влияние върху физическото му състояние по време на сблъсъка с Антъни Джошуа. Това сподели пред БНТ треньорът на българския боксьор Михаил Таков, който бе в ъгъла му при загубата от британеца в залата на „Уембли“.

„Не е толкова известно какви точно поражения дава Covid, но ако се върнем назад, то в тениса, когато се зарази Григор, той имаше един месец почивка след това. После се завърна към тренировки, а след това започна състезанията. Докато тук нямаше възможност да реагираме, да отложим мача, влязохме в състезанието. Всичко стана в една обстановка, която е доста тежка и нямаше избор“, каза Таков, който изгради Кубрат като боксьор при аматьорите и след това му помагаше в първите стъпки при професионалистите.

Мечтата остана мираж - Антъни Джошуа нокаутира Кубрат Пулев

Треньорът потвърди думите на Тервел Пулев от неделя, който в интервю за NOVA сподели, че брат му е преболедувал от коронавирус и не е тренирал 2-3 седмици, но това не трябва да е „оправдание“.

„Този мач се чака дълги години, шансът и звездичката не изгряха в пълна светлина“, каза Таков след загубата на Пулев с нокаут в деветия рунд.

„Той не успя да изиграе първия мач срещу него, контузи се, не можа да играе и когато се случиха нещата след мача в Америка – „случая Суши“. Този мач се чакаше дълго време, но се случи с някои контузии и болести за Кубрат“.

39-годишният боксьор тренираше предимно в Белмекен. Според треньора му – Пулев е усетил симптоми, но е преминал през тях „на шега“.

„Тогава не бях с тях, бях със спаринг партньори, а другият му треньор Ули Вегнер беше там. Тогава са усетили симптоми, но е тренирал и всичко е минало в движение като една настинка“.

Треньорът Палми Ранчев: Пулев се бие в стар руски стил, който е успешен само в аматьорския бокс

„Имаше настроение в мача, както и аз се надявах. Тактически беше на ниво. Но физическата издръжливост си оказа влияние и вирусът си оказа влияние във всеки един рунд. В това време преди срещата той нямаше спаринги“, каза треньорът на българския боксьор.

„Подготовката преди един такъв мач е тежка, трябва да е готов на 110-115%. Не можеше да се каже, че има някакви колебания за излизане на ринга. Всички видяхте, той е един голям боец“, сподели Таков.

Крошета от стомана: Най-добрите кадри от битката между Пулев и Джошуа

Според него – тактическата игра и физическата издръжливост трябва да се преплетат, за да се получи печеливша комбинация. „Но когато в един момент физически не можеш да издържиш, няма как да се случи“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024
Живот

"Животът няма аутокорект" - Платформата „Как се пише?“ с нова образователна кампания

Сайтът „Как се пише?“ е най-популярният онлайн справочник за правописа, пунктуацията и граматичните правила в българския език.

19:42 - 27.03.2024