Да слушаш концерта на един от най-добрите съвременни цигулари от Царската ложа на зала "България" - това е наистина безценно преживяване. Да отвориш вратите на най-старото кино в София за частна филмова прожекция в компанията на най-близкия човек - също. 

За хората, които ценят изкуството в най-фината му форма, едва ли може да има по-скъп подарък от този спомен - добавена стойност, която не може да се изчисли с друга "валута", освен с щастието. 

Точно това е идеята зад "Безценните подаръци" на Mastercard - създаване на неповторими преживявания и подкрепа за значимите български културни институции, засегнатите от спирането на социалния живот и масовите събития по време на пандемията. Всички Mastercard картодържатели могат да направят този подарък на най-близките си хора. 

Билетът с добавена стойност за концерта на виртуоза Шломо Минц и Софийската филхармония (11 и 12 октомври) ще отвори вратите към ложата, чиито места са пазени за царското семейство още от създаването на зала "България" през 30-те години. Царската ложа дава отличен изглед към сцената, така че да не се пропуска нито един нюанс на изпълнението. Единствената акустична зала в България е стандарт за високо качество. 

Всеки закупен билет за концертите на Шломо Минц подпомага есенния сезон и бъдещата дигитализация на Софийската филхармония. 

Специалната прожекция на кино "Влайкова" 

Най-старото кино в София също се включва в проекта на Mastercard, като дава възможност за частна прожекция на филм по избор - безценно изживяване за киноманите, които в продължение на месеци бяха лишени от удоволствието да видят любимите си филми на голям екран 

Кино "Влайкова" също трябваше да затвори врати заради забраната за обществени събития - нещо, което се е случвало само веднъж в почти 100-годишната история на институцията и то по време на Втората световна война, когато бомбардировките унищожават салона и техниката. Киното продължава да работи до днес, като запазва историята и автентичността си, но и търси начини за модернизиране и привличане на нова публика. 

Билетът с добавена стойност на Mastercard ще даде възможност да запазите цялата зала за своите приятели и да гледате прожекция по избор от репертоара на "Влайкова". Това ще е силен жест на подкрепа за киното, което съвсем скоро успя да събере средства за закупуването на нова дигитална машина след благотворителна кампания.  

Как да подарите частна прожекция в кино "Влайкова"

По следите на "Загубената пчела"

Третата възможност за безценен подарък е предназначена за родителите на деца между 7 и 12 г. - обучителният проект “Загубената пчела“, в който природозащитната кауза, дигиталните умения и грижата за околната среда се срещат. 

Децата влизат в ролята на героите от “Загубената пчела” – поучителна приказка от Елин Пелин, и преживяват техните случки, патила и емоции. За да преминат през предизвикателствата, които се случват в приказката, децата прилагат наука, технологии, инженерство и математика, а за да създадат костюмите си и да влязат в ролята на своя герой – четивна грамотност, критично мислене и творчество. Така приказката вече не е просто стара история, а приключение, което привлича интереса на децата.

Обучението е двуезично, провежда се от професионалисти с майчин български и английски език, и се води по образователния модел STREAM (Science, Technology, Reading, Engineering, Arts & Maths) като част от програмата на организаторите “Тинтири-минтири”.
  
Mastercard подкрепя пчеларския бизнес в България, като осиновява кошери на млади производители на мед и създава движение сред картодържателите си за подкрепа на пчелите и кошерите на платформата istinskimed.bg.

Билетите за "Загубената пчела" може да се намерят тук. 

В партньорство с Mastercard


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Реакциите след решението на КС за Кирил Петков - атаки срещу Румен Радев и бившия министър

Съдът реши, че Петков е бил канадски гражданин, докато е бил министър, което е нарушение на Конституцията

Кирил Петков: "КС каза на 2 млн. българи, че не са пълноправни граждани на България"

След като Конституционният съд реши, че е станал служебен министър в нарушение на Конституцията

Милен Митев e избран за генерален директор на БНР

СЕМ го подкрепи с 4 гласа "За"

КС реши: Кирил Петков е станал министър в нарушение на Конституцията

Актовете му не се отменят и няма проблем да е депутат

В 4-хилядното село Градец доскоро не вярваха в Covid, но вече над 50 души искат да се ваксинират

Там почина 28-годишна родилка, която загуби и близнаците си заради коронавируса

Жаир Болсонаро - първият президент, който рискува да бъде обвинен заради провала с Covid

Бразилските сенатори искат начало на процес срещу него заради "престъпления срещу човечеството"

Предстои ваксината на Pfizer да бъде одобрена и за деца на 5-11 г.

Експерти към FDA направиха препоръката, чака се окончателно решение на американската CDC

Къде в България се правят антигенни тестове, безплатно предоставени от МЗ (карта)

Пределната цена, която лабораториите могат да вземат, е до 10 лв.

САЩ обмисля да позволи на българите достъп до 3 месеца без виза

В програмата са включени още три държави, за които предстои решение