"ЦСКА-София" триумфира в дербито с "Левски"

"ЦСКА-София" спечели голямото дерби с "Левски" след 1:0 в отложен мач от 13-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в двубоя вкара голмайсторът на "червените" Али Соу в 20-ата минута.

Успехът дойде напълно заслужено, тъй като момчетата на Бруно Акрапович бяха по-добрият отбор на терена в хода на целия двубой.

След успеха "ЦСКА-София" вече е на трето място в класирането с 33 точки, на 3 зад лидера "Лудогорец", който обаче има мач по-малко. "Левски" пък е в необичайната за себе си девета позиция със само 15 точки.

Рядко в последните години дербито е започвало с толкова изразен фаворит, но ситуацията бе точно такава предвид добрата форма на "армейците" и отличното представяне в Европа и в същото време огромните проблеми за тима от "Георги Аспарухов". А в крайна сметка тази разлика в класата в момента се отрази и на терена.

Реално първите минути бяха малко по-добрите за "Левски", но голът на Соу в 20-ата минута прекърши символичните гости на Националния стадион "Васил Левски". Габонецът реализира след самостоятелен пробив през няколко играчи на съперника и неубедителна изява на вратаря Николай Михайлов.

Малко след това "червените" имаха шанс да удвоят от дузпа, отсъдена за нарушение на Мартин Петков срещу Тиаго Родригес. Именно Родригес обаче пропусна 11-метровия удар.

През второто полувреме "ЦСКА-София" продължи да бъде по-активният отбор на терена. Това се промени в 74-ата минута, когато заради втори жълт картон на Амос Юга тимът остана с човек по-малко. С 10 души на терена момчетата на Акрапович се прибраха в по-задни позиции, но съумяха да запазят преднината си и да стигнат до трите точки.

"Много е сладко. Играчите си поиграха с нервите на феновете и на мен. Трябваше да затворим мача по-рано. Трябваше да вкараме повеме голове. През първото полувреме беше по-сладко. Днес не дадохме на противника нито един шанс", сподели треньорът на победителите Акрапович.

"Дербито винаги е дерби. Никой не се отказва. И двата отбора са надъхвани от феновете. Никой не иска да се срамува пред феновете. Играчите показа морала. За в бъдеще трябваше да разчитаме на този морал. Днес не получихме гол. В последните мачове имаме допуснати само 3 гола, мисля. Доволен съм много от целия отбор и как приеха стилът ми на игра. Смятам, че ще станем още по-добри."


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ПП-ДБ и "Спаси София" предложиха план за мащабни промени в движението в центъра на София

Предвиждат се мащабни промени в организацията на движение и паркирането в центъра на София

14:32 - 26.04.2024
Живот

Таксата от 5 евро за вход във Венеция предизвика объркване и изкара местните на протест

Венеция въведе такса за туристите си. Недоволни обаче се оказаха местните жители

13:46 - 26.04.2024
Важно днес

Депутат от ГЕРБ-СДС подаде оставка, за да стане областен управител

На негово място ще влезе русенски хореограф

13:19 - 26.04.2024
Култура

„Диамантеното око“ разказва реалната история на Лейди Смърт, която убива 319 нацисти

Истинска история за млада библиотекарка, която се превръща в най-смъртоносната снайперистка през Втората световна война

12:56 - 26.04.2024