Снимка: © Getty Images

Цветана Пиронкова ще вземе участие в турнир Ролан Гарос. Четвъртфиналистката от US Open получи "уайлд кард" за основната схема на френското първенство в понеделник. 

"Огромни благодарности на Френската федерация по тенис и Ролан Гарос за това, че ми предоставиха страхотната възможност да играя директно в основната схема на тазгодишното събитие! Наистина е чест и чисто щастие, че ще мога да се върна отново на свещените кортове", пише Пиронкова в профила си в Instagram.

Тя изказва и специални благодарности на Българската федерация по тенис и нейния ръководител Стефан Цветков за "цялата помощ и подкрепа по този въпрос". 

Това ще е вторият голям турнир за Цвети Пиронкова след отличното й завръщане към професионалния тенис на US Open. 

При завръщането си в България тя предупреди, че може да не вземе участие в следващия турнир от Големия шлем, ако бъде оставена в квалификационната група. 

"Участвайки в квалификациите, аз имам една седмица, в която трябва да се възстановя и да се подготвя на съвсем друга настилка, което е малко невъзможно. Ако някак вляза в основната схема по стечение на обстоятелствата, тогава може би ще играя“, съобщи Пиронкова.

Пиронкова: Нарочно не обявих отказването си, защото знаех, че тенисът ще ми липсва

Очаквайте подробности

Прочети