Twitter напуска принудително офиса си в Колорадо заради неплатен наем Снимка: © Getty Images

Twitter е получил съдийско нареждане за принудително напускане на офиса си в Боудър, Колорадо. До този развой се стига заради неплатени сметки и наем през последните три месеца.

Миналия месец наемодателят на Twitter е подал жалба срещу наемателя, в която се твърди, че компанията е забавила плащането на наема. Съдията е одобрил иска му и на 31 май е издал заповед, според която шерифът трябва да съдейства за напускането на служителите в рамките на 49 дни. Те вече са получили предупреждение, че имат по-малко от 2 месеца, за да приберат техниката и личните си вещи от сградата.

Според съобщенията наемодателят на имота в Боудър е получил акредитив в размер на 968 000 долара през февруари 2020 г., когато компанията се е преместила в офиса. Той е ползвал средствата за плащане на наема до изчерпването им през март 2023 г. Оттогава насам технологичната компания не е изпълнила задълженията.

Въпреки че точната сума, дължима от Twitter за неплатени наеми, остава неразкрита, предвид размера на акредитива, разпределен за период от 36 месеца, месечната наемна вноска би трябвало да възлиза на около 27 000 долара. Това означава, че Twitter вероятно дължи приблизително 81 000 долара за последните месеци.

След поглъщането компанията от Илон Мъск тя претърпя значителни промени, привличайки вниманието по различни причини – неплатените сметки бяха част от тях. Въпреки че сумата от няколко десетки хиляди долара е просто капка в морето от финансови ресурси на милиардера, той категорично изрази нежеланието си да урежда минали неплатените сметки и задължения.

Не е ясно и колко служители работят в момента в офиса в Боудър, като се имат предвид поредицата съкращения, които се случиха през последната година. Съобщава се, че в офиса, в който преди това са работили около 300 служители, поне 38 са подали оставка, а 87 са били съкратени.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024