Twitter напуска принудително офиса си в Колорадо заради неплатен наем Снимка: © Getty Images

Twitter е получил съдийско нареждане за принудително напускане на офиса си в Боудър, Колорадо. До този развой се стига заради неплатени сметки и наем през последните три месеца.

Миналия месец наемодателят на Twitter е подал жалба срещу наемателя, в която се твърди, че компанията е забавила плащането на наема. Съдията е одобрил иска му и на 31 май е издал заповед, според която шерифът трябва да съдейства за напускането на служителите в рамките на 49 дни. Те вече са получили предупреждение, че имат по-малко от 2 месеца, за да приберат техниката и личните си вещи от сградата.

Според съобщенията наемодателят на имота в Боудър е получил акредитив в размер на 968 000 долара през февруари 2020 г., когато компанията се е преместила в офиса. Той е ползвал средствата за плащане на наема до изчерпването им през март 2023 г. Оттогава насам технологичната компания не е изпълнила задълженията.

Въпреки че точната сума, дължима от Twitter за неплатени наеми, остава неразкрита, предвид размера на акредитива, разпределен за период от 36 месеца, месечната наемна вноска би трябвало да възлиза на около 27 000 долара. Това означава, че Twitter вероятно дължи приблизително 81 000 долара за последните месеци.

След поглъщането компанията от Илон Мъск тя претърпя значителни промени, привличайки вниманието по различни причини – неплатените сметки бяха част от тях. Въпреки че сумата от няколко десетки хиляди долара е просто капка в морето от финансови ресурси на милиардера, той категорично изрази нежеланието си да урежда минали неплатените сметки и задължения.

Не е ясно и колко служители работят в момента в офиса в Боудър, като се имат предвид поредицата съкращения, които се случиха през последната година. Съобщава се, че в офиса, в който преди това са работили около 300 служители, поне 38 са подали оставка, а 87 са били съкратени.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Безпрецедентно фиаско за председателя на долната камара на Конгреса

Лобито на Тръмп в Камарата на представителите свали ръководителя ѝ

07:37 - 04.10.2023

21 души загинаха при тежка автобусна катастрофа в Италия

Пътниците са били туристи, има и непълнолетни

07:13 - 04.10.2023

70-годишен мъж е прострелян при заложническа криза в с. Вълково

Похитителят е освободил заложниците си след часове на блокада

00:39 - 04.10.2023

Флоренция забрани нови апартаменти за Airbnb в центъра на града

Местните власти се опитват да освободят повече жилища за местните жители в града

18:00 - 03.10.2023

Прегръдка между две лекоатлетки се оказа обект на цензура в Китай

Снимка с две спортистки беше цензурирана, но не заради трогателния момент на жените - а заради номерата върху техните екипи

17:04 - 03.10.2023

Бертран Бонело показва какво се случва, когато научната фантастика срещне любовта

Срещаме се с френския режисьор, за да разберем повече за любопитната комбинация от мелодрама и научна фантастика

16:24 - 03.10.2023