Twitter скача във финансите: Чрез eTorro ще позволи търговия с акции и крипто Снимка: © Getty Images

Twitter ще даде на своите потребители достъп до акции, криптовалути и други финансови активи чрез партньорство с eToro, компания за социална борсова търговия.

От четвъртък в приложението на Twitter ще бъде въведена нова функция. Тя ще позволи на потребителите да разглеждат пазарни графики на широк набор от финансови инструменти и да купуват и продават акции и други активи от eToro, съобщиха ексклузивно за CNBC от компанията.

Понастоящем вече е възможно да се преглеждат данни за търговия в реално време от TradingView – например на индекс като S&P 500 и акции на някои компании като Tesla. Това става с помощта на функцията „cashtags“ на Twitter.

Благодарение на партньорството с eToro „cashtags“ на Twitter ще бъде разширен, за да обхване много повече инструменти и класове активи. На потребителите ще се предостави нов бутон – „view on eToro“, който ще ги препраща към сайта на платформата за търговия, откъдето след това ще могат да купуват и продават активи .

Новината за колаборацията с Twitter идва, след като през последните три години eTorro се разрасна значително. Интеграцията помежду им може да даде още по-голям тласък на платформата за търговия.

Партньорството бележи рядка и заслужаваща внимание бизнес сделка за Twitter, откакто Илон Мъск пое ръководството като главен изпълнителен директор, след като купи платформата за 44 млрд. долара миналата година. Eдна от идеите на милиардера е да превърне социалната мрежа в "приложение за всичко" – или суперприложение по примера на китайските апликации, съвместяващи най-различни функции от новини и чат до електронна търговия и парични разплащания.

Основана в Израел през 2007 г., eToro е онлайн брокер, който позволява на потребителите да купуват и продават акции, криптовалути и индексни фондове. Сред най-популярните му функции е функция, която позволява на хората да имитират стратегиите за търговия на други потребители. Компанията има повече от 32 милиона регистрирани ползватели в Европа, Азия и САЩ, по данни на изпълнителния ѝ директор Йони Асия.

Когато куче изяде пиле: Крипто рекорд и недоумение в Twitter след смяната на логото


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024