Удължаването на кея пред Летния сарай на Доган е обявено за незаконно

Бургаската РДНСК е издала констативен акт, с който се обявява за незаконно удължаването на кея при т.нар. летен сарай на Ахмед Доган в Росенец.

Това съобщава BIRD, които публикуват документите на инспекторите и поздравяват министъра на регионалното развитие (в оставка) Гроздан Караджов за това, че е изпълнил ангажимента за проверка на незаконното строителство на брега.

"Няма недосегаеми! Стига да искаш да си свършиш съвестно работата! Забавихме се малко, защото се наложи да наемем инженери водолази, които да извършат замерванията под вода! А и водата да се постопли.", коментира Караджов в своя профил във Facebook.

Разследванията около строителството в комплекса в Росенец започнаха още преди две години, когато Христо Иванов и представители на ДБ направиха опит да стъпят на публичния плаж край имота, ползван от Доган - и бяха избутани от служители на НСО.

Това стана повод за масови протести, които прераснаха и в искания за оставка на кабинета "Борисов" и на главния прокурор Иван Гешев.

Разследване на "Бивол" от юни 2020 г. показва, че пристанището край имението на Доган се е увеличило няколко пъти за последните пет години, а формалните собственици на имота са представяли удължаването на кея като част от старата инфраструктура.

Журналистите посочват, че предстои "съдебна сага, която ще се точи с години, но незаконният кей ще бъде разрушен".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024