Новата реклама на Уимбълдън: Главните герои са феновете Снимка: © Getty Images

„Чакането най-после приключи. Включваме се на живо от Уимбълдън, а това изглежда като един великолепен ден“. Новата реклама на най-стария турнир по тенис в света отразява по перфектен начин нетърпението на феновете, продължило вече две години заради пандемията от Covid-19.

Организаторите на надпреварата на тревна настилка публикуваха новата си кампания „It’s a Wimbledon Thing“ две седмици преди началото на „мейджъра“ в Лондон. Уимбълдън се завръща на 28 юни и ще продължи до 11 юли, а очакването на привържениците на тениса трае вече две години, тъй като през 2020 събитието беше отменено за първи път след Втората световна война.

Именно затова от Уимбълдън са решили феновете да бъдат най-важната част от тазгодишния турнир и точно те са главните герои в рекламата. Тя е по идея на лондонската компания McCann и е режисирана от „Us from Academy“.

Действията в клипа се развиват с бързо темпо, започвайки с представянето на британски фен, който прави барбекю в градината си и гледа мачовете от турнира под дъжда. Американска сладкарка завършва красивата си торта, представляваща голям тревен корт, а младо момиче, облечено в бяла екипировка, изпълнява сервис срещу стената, докато си представя как играе на Централния корт в All England Club.

Рекламата продължава с кадри от Токио, Тайланд, Ню Йорк и Лондон, в които цели семейства и групи приятели се събират пред екраните за завръщането на любимия им турнир.

Един от привържениците отваря кутия тенис топки вместо кен с бира и се настанява удобно на дивана пред телевизора, а в лондонския бар не е добре да носиш червено сако – всички са единствено в бяло, основният цвят, с който състезателите излизат на корта.

Целта на кампанията е да се „отпразнува страстта на феновете на тениса, която се простира извън рамките на спорта“, казват организаторите на „мейджъра“.

„Без значение къде се намират по света, привържениците на Уимбълдън представляват традициите, които правят нашия турнир познат и обичан, и ги превръщат в свои собствени. „Тази реклама е в тяхна чест“.

„След като миналата година турнирът беше отменен, сега нямаме търпение всички заедно да гледаме отново Уимбълдън от 28 юни“, казва изпълнителният директор на британското управително тяло на тениса AELTC Сали Болтън.

За привържениците вече е създаден специален хаштаг #WimbledonThing, с който организаторите ги окуражават да качват снимки и клипове от преживяванията си покрай надпреварата в социалните мрежи.

В понеделник от AELTC съобщиха още една приятна новина за феновете – турнирът ще започне със запълване на 50% от капацитета на трибуните на всички кортове, а в двата дни, когато ще се играят финалите, на Централния корт ще могат да се заемат всички 15 хиляди места.

„Това ще ни позволи да постигнем целта си и да станем домакини на най-добрия възможен Уимбълдън – за нашите гости, състезатели, членове, журналисти, персонал, официални лица, местни граждани и партньори. Това остава най-големият ни приоритет“, обявяват организаторите.

През 2019 г., когато се проведе последното издание на надпреварата, шампион при мъжете стана Новак Джокович. Сърбинът спаси два мачбола във финала срещу Роджър Федерер и триумфира с трофея.

При жените Симона Халеп нямаше конкуренция и в заключителния мач надигра Серина Уилямс с 6-2 6-2.


Прочетете още:

Европейското първенство по футбол: Кога и къде да гледаме мачовете (програма)

Български лекар е сред хората, оказали помощ на колабиралия футболист Кристиан Ериксен



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024
Важно днес

Тагарев отрече да е бил "ябълката на раздора" в провалените преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ

През последните седмици от ГЕРБ интензивно настояваха за смяната на военния министър при евентуалната ротация.

10:27 - 29.03.2024
Политика

"Сватбата на Макрон и Лула": Среща на лидерите на Франция и Бразилия развълнува социалните мрежи

Дружбата на двамата президенти развълнува социалните мрежи

10:10 - 29.03.2024
Важно днес

Борисов: "Мераклии за служебен премиер винаги ще се намерят"

Борисов прехвърли вината за хаоса около назначаването на служебен премиер на ПП-ДБ

09:55 - 29.03.2024
Важно днес

Заместник-омбудсманът Елена Чернева обясни защо е подала оставка

Елена Чернева беше една от 10 личности, сред които президентът Румен Радев има право да избира бъдещ служебен премиер

09:52 - 29.03.2024
Важно днес

Община Марица ще дари средства за транспортирането на загиналите в Германия българи

Общинските съветници са гласували единодушно дарението.

09:12 - 29.03.2024