Украинци с призив към Крис Еванс, след като украинският озвучител на Капитан Америка беше ранен в Соледар Снимка: © Getty Images

Украински граждани се опитват да привлекат вниманието на холивудския актьор Крис Еванс в призив за подкрепа към актьора Дмитрий Линартович, който беше ранен в хода на военните действия в страна, съобщава в. "Украинска правда".

В социалните мрежи се разпространи видео, на което Линартович е с окървавено превързано лице. Медиите съобщават, че актьорът е бил ранен в една от битките за Соледар - града, за който в последните няколко седмици се водят унищожителни сражения.

Дмитрий Линартович е познат с участието си в редица филми, включително и като озвучител. От самото начало на войната през февруари, той е доброволец на фронта, като преди месеци публикува снимки от една от най-горещи точки на фронтовата линия - Бахмут.

В Украйна той е известен и като гласа, който озвучава Капитан Америка в поредицата от филми на Marvel. В ролята на популярния супергерой е именно Крис Еванс.

Новините за раняването на Линартович предизвикаха реакции в социалните мрежи.

"Скъпи Крис Еванс, този човек е официалният украински глас на Капитан Америка, който вие играете. Ще се радваме, ако отразите в профилите си в социалните мрежи, че този украински актьор, както и много други, сега защитава страната си - точно както прави и вашият герой", пише потребител в Twitter.

Друг посочва, че Линартович е "истински украински отмъстител (препратка с филмите на Marvel - "Отмъстителите" - б.а), който в момента защитава милиони украинци от войната".

Някои дори предложиха Еванс да се присъедини към инициативата за подпомагане на Украйна, следвайки примера на няколко негови колеги от Холивуд като Шон Пен и Марк Хамил. Последният обяви, че събира средства за дроновете, с които Украйна да се защитава от Русия.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024
Важно днес

Главчев не предложи нови кандидат-министри на Радев и обяви, че "няма новина" (Обновена)

Президентът не иска Даниел Митов от ГЕРБ да е външен министър

07:29 - 19.04.2024
Важно днес

CNN: Израел е нанесъл удар на територията на Иран

Тел Авив не коментира дали стои зад експлозии до Исфахан, централен Иран

07:17 - 19.04.2024
Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024