Украинци с призив към Крис Еванс, след като украинският озвучител на Капитан Америка беше ранен в Соледар Снимка: © Getty Images

Украински граждани се опитват да привлекат вниманието на холивудския актьор Крис Еванс в призив за подкрепа към актьора Дмитрий Линартович, който беше ранен в хода на военните действия в страна, съобщава в. "Украинска правда".

В социалните мрежи се разпространи видео, на което Линартович е с окървавено превързано лице. Медиите съобщават, че актьорът е бил ранен в една от битките за Соледар - града, за който в последните няколко седмици се водят унищожителни сражения.

Дмитрий Линартович е познат с участието си в редица филми, включително и като озвучител. От самото начало на войната през февруари, той е доброволец на фронта, като преди месеци публикува снимки от една от най-горещи точки на фронтовата линия - Бахмут.

В Украйна той е известен и като гласа, който озвучава Капитан Америка в поредицата от филми на Marvel. В ролята на популярния супергерой е именно Крис Еванс.

Новините за раняването на Линартович предизвикаха реакции в социалните мрежи.

"Скъпи Крис Еванс, този човек е официалният украински глас на Капитан Америка, който вие играете. Ще се радваме, ако отразите в профилите си в социалните мрежи, че този украински актьор, както и много други, сега защитава страната си - точно както прави и вашият герой", пише потребител в Twitter.

Друг посочва, че Линартович е "истински украински отмъстител (препратка с филмите на Marvel - "Отмъстителите" - б.а), който в момента защитава милиони украинци от войната".

Някои дори предложиха Еванс да се присъедини към инициативата за подпомагане на Украйна, следвайки примера на няколко негови колеги от Холивуд като Шон Пен и Марк Хамил. Последният обяви, че събира средства за дроновете, с които Украйна да се защитава от Русия.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари строителен хипермаркет в Харков, пълен с хора

Най-малко 24 души са ранени, а двама са загинали, много от хората са в неизвестност

17:36 - 25.05.2024