СДВР и Специализираната прокуратура провеждат акция срещу престъпна група в столичния квартал "Подуяне". Полицията е извършила арести в района на ул. "Черковна" 20.

При акцията са арестувани хора, участвали в Нападение над главния редактор на "168 часа" Слави Ангелов .

Тази информация беше потвърдена от главния прокурор Иван Гешев: "Извършват се действия срещу група за силови действия, вкл. нанасяне на телесни повреди. Има връзка и с побоя над Слави Ангелов. Претърсват се много адреси, има задържани. Утре наблюдаващите прокурори ще преценят кой от задържаните да бъде обвинен".

Това, което се случи със Слави Ангелов е атентат срещу държавата. Благодаря на десетките служители от МВР и наблюдаващите прокурори, които работиха много активно. Надявам се днес да се съберат доказателства, казва още Гешев.

Според информация на "24 часа" - арести са извършени и в квартали около Витоша. Медията твърди, че са арестувани и предполагаемите поръчители на побоя над Ангелов.

Изданието съобщава още, че сред задържаните са трима членове на агитката на ФК "Левски" - "София Запад". Става дума за двама ММА-бойци Любомир Делев и Павел Георгиев, и за боксьор на име Бисер Митрев.

Тримата обвиняеми за нападението остават в ареста, реши Специализираният наказателен съд в събота. Според съда обвиняемите могат да извършат друго престъплнение, ако останат на свобода. Той прецени още, че има обосновано предположение за авторството на престъпленията. Това се подкрепя, както от доказателствата по делото, така и от разпитите на свидетелите, извършените претърсвания и изземвания и лични обиски на обвиняемите, изготвените видео-технически експертизи и ДНК експертиза от шапка и угарка, намерена на мястото на побоя.

Защитата твърди обаче, че няма данни обвиняемите да са виновни, тъй като са привлечени към наказателна отговорност за организирана престъпна група, действала от началото на 2019 г., а престъпленията са извършени през месец март 2020 г.

За предателство към род и родина наказанието е СМЪРТ !

Posted by Любомир Делев on Thursday, 5 December 2019

Името на Бисер Митрев (32 г.) се появява при проверка в Търговския регистър като бивш едноличен собственик на дружеството "Акаунтинг Сървисес", регистрирано през 2013 г. на ул. "Черковна" 20 в София. Това е и мястото, на което се провежда акцията на полицията в четвъртък.

Във вторник журналистът от "24 часа" Георги Милков зададе задочен въпрос на премиера Бойко Борисов за развитието на разследването срещу Слави Ангелов в ефира на предаването "Референдум" по БНТ.

"В този пуст град, който някои използват, за да дрифтират, други извършват престъпления. И това е моментът да попитам лично премиера, защото знам, че гледа "Референдум". Искам да попитам: "Г-н премиер, какво стана с разследването за побоя над Слави Ангелов? Защото Слави Ангелов беше пребит преди един месец и говорихме за него както сега говорим за Милен Цветков. Министър-председателят трябва да бъде питан за това всеки ден, за да може и той да пита вътрешния министър всеки ден какво се случва с разследването за Слави Ангелов. Надявам се, че чрез този начин ще можем да бутнем системата да си свърши работата. Защото престъплението срещу Слави Ангелов беше мерзко и можеше да доведе до смъртта на нашия колега, приятел, журналист", каза Милков.

Източник: БНТ, Референдум, 21 април 2020

Ангелов беше пребит с метални пръти от маскирани мъже пред дома си на 17 март 2020 г. Водещата версия на МВР за престъплението беше поръчково нападение като отмъщение заради работата на журналиста.

Слави Ангелов е дългогодишен разследващ журналист, бивш ръководител на криминалния отдел на в. "24 часа". Автор е на документалните книги "Наглите", "Взлом" и "9 милиметра - истинската история на българската мафия". Слави Ангелов е и един от консултантите на криминалния сериал "Под прикритие".

Очаквайте подробности.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Какво са "АПИ-та" и защо никой не иска да гледа как се правят наденица и европейски закони

Лидия Симова за работата на един политически сътрудник в ЕП

20:30 - 25.04.2024
Важно днес

Двама лидери, общо съобщение. ГЕРБ и ДПС се хвалят с 1 млрд. лв. за държавните мини

Трима министри от служебния кабинет на крака при Борисов и Пеевски

18:16 - 25.04.2024
Важно днес

Без да са го прочели, депутати от комисията "Митници" пратиха доклада си в прокуратурата

Но какво пише в документа така и не стана ясно

17:17 - 25.04.2024
Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон в Сорбоната

Френският президент призова ЕС за реформи и отговор на рисковете

15:08 - 25.04.2024