UniCredit ще изключва рекламните си табели в центъра на София през нощта Снимка: © Getty Images

УниКредит Булбанк обяви, че ще изключва рекламните си табели на централата на площад "Света Неделя" и в сградата на ул. "Гюешево" в София, за да ограничи консумацията на ток.

Светещите реклами ще бъдат изключвани в най-тъмните часове на нощта. Според изчисленията на банката - спирането на осветлението за пет часа ще спести 42,5 киловата ток.

При спирането му за 8 часа, само за един месец това би съкратило излишно потребление на електроенергия, което може да се сравни с това едно домакинство да пуска пералнята всеки ден в продължение на 9 години, посочват от финансовата институция.

"За нас е важно да работим по щадящ за околната среда начин и да търсим варианти да оптимизираме изразходването на енергия при всички операции на банката. УниКредит Булбанк не само насърчава устойчивия бизнес на своите клиенти, но и самата банка се стреми да адаптира по такъв начин своите дейности, че да намалява въглеродния отпечатък на своите сгради", казва Марио Колари, главен директор "Глобално банково обслужване" на УниКредит Булбанк.

Намаляването на разхода за ток в сградите на банката е част от стратегията й за устойчив бизнес.

Решението беше обявено и след месеци на рекордно високи цени за електроенергия на свободния пазар. По данни на Столична община - само за месец ноември 2021 сметката за ток на Метрополитен София е стигнала 3,5 милиона лева.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

21 нюанса червено

18:13 - 26.04.2024
Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024